Dobro se dobrim vraća
0

Hotel iz Ugljevika nudi smještaj djeci iz Japana

SRNA
Direktor Hotela "Energetik" u Ugljeviku Bojan Džuveleković izrazio je saučešće ambasadoru Japana u BiH Futao Motaiju povodom nesreće koja je zadesila njegovu zemlju i ponudio smještaj u ovom hotelu za 50 djece iz Japana koji su raseljeni nakon zemljotresa i cunamija.

"Vlada Japana je u mnogome pomogla poboljšanju uslova života u našoj lokalnoj zajednici kreditiranjem projekata pročišćavanja dimnih gasova iz Rudnika i Termoelektrane i samim tim očuvanju zdravlja stanovnika naše opštine. Kao dio lokalne zajednice voljeli bismo da pomognemo i odužimo se u okviru svojih mogućnosti", rekao je Srni Džuveleković.

Prema njegovim riječima, djeca bi u hotelu boravila sve dok se ne stabilizuje situacija u njihovoj zemlji.

"Iz vlastitog iskustva u ratu znamo šta znači uništenje zemlje, društva i porodice, i zato teškoće Japana osjećamo kao naše vlastite i bilo bi nam zaista drago da im pomognemo koliko god možemo", rekao je Džuveleković.

Bojan Džuveleković
Bojan Džuveleković
Prema riječima Džuvelekovića, djeci bi bili obezbijeđeni prenoćište, ishrana, učionica za neometanu nastavu, pa i vannastavne aktivnosti kako bi im boravak u ovom hotelu bio prijatan i kako bi barem u tom periodu imali osnovne uslove za život i bezbrižnije djetinjstvo.
Prema najnovijim policijskim podacima, broj poginulih u zemljotresu i cunamiju, koji su 11. marta zahvatili Japan, povećan je na 9.079, dok se 12.645 ljudi vodi kao nestalo.