BiH
143

Helezu zahvalnica za doprinos Streljačkom klubu invalida Donji Vakuf

FENA
Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez sastao se danas s ratnim vojnim invalidima, članovima Streljačkog kluba invalida Donji Vakuf, kojem je resorno ministarstvo pružilo pomoć u nabavci oružja.

Na sastanku je razgovarano o djelovanju Kluba, položaju boraca u toj općini, problemima sa kojima se suočavaju i načinima za njihovo prevazilaženje.

Ratni vojni invalidi, članovi Streljačkog kluba invalida Donji Vakuf iskazali su zadovoljstvo zbog posjete ministra Heleza i njegovog doprinosa djelovanju tog kluba. Ova pomoć im, kako su kazali, mnogo znači, jer je, zahvaljujući njemu, Klub sada bogatiji za nekoliko novih pušaka koje će članovi moći koristiti već u narednih sedam dana.

Helez je istaknuo da je uvijek spreman pomoći i njegovati udruženja koja doprinose opšte-društvenom stanju, iskazujući pri tom zadovoljstvo što će ova pomoć doprinijeti tome da ratni vojni invalidi iz Donjeg Vakufa aktivnostima u Klubu upotpune svoje slobodno vrijeme.

Tokom današnjeg susreta, članovi Streljačkog kluba invalida Donji Vakuf uručili su ministru Helezu i Zahvalnicu za doprinos i podršku Klubu koji okuplja ratne vojne invalide na području općine Donji Vakuf i jedinom klubu te vrste u Srednjobosanskom kantonu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.