Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bravo ministre ,samo naprijed. jedna od rijetkih svijetlih tacki u nasim ministarstvima je ovaj Helez. dosta je bilo onih koji su se kitili tudjim perjem,i primali novce na racun tudjih zasluga. nadam se da ce se i nas narod opametiti kao Hrvati ,pa se vec jednom rijesiti za sva vremena nacionalistickih stranaka,i krenuti pravim putem (jer svi vidimo da je BiH od potpisivanja Deytona isla totalno krivim putem). izdali su nas nasi,izdali i pokrali,i na kraju nas ucinili da se osjecamo bezvrijedni. ali doci ce i narodu iz zicegu u vugla. treba se rijesiti vec jednom tolikih vlada i administracije(drzavna,entitetska,kantonalne vlade...) ,centralizovat drzavu, vratiti himnu,krenuti u obnovu fabrika i firmu,pohapsit lopove i trazit da se vrate opljackane pare !! amin
Da nije njih tvoje mjesto bi bilo negdje pod zemljom, zato balavac miran.
SHVATAM ZAŠTO SE BUNE LAŽNI BORCI I LAŽNI RVI. SVAKA ČAST MINISTRE, SAMO NASTAVI.
KAKVA PRAVA BORCIMA NAKON 15 GODINA NEPRAVDE? NAJVEĆA PRAVA U OVOJ DRŽAVI IMAJU RATNI VOJNI DEZERTERI !!! POSLIJE RATA SU KUPILI STANOVE, ZATIM POSLOVE I DIPLOME. SADA RADE KAO DIREKTORI U NAJPROFITABILNIJIM KOMPANIJAMA. PRAVO DEMOBILISANIH BORACA JE DA ROVE PO KONTEJNERIMA I VRAĆAJU KREDITE NAREDNIH 30 GODINA! DAJTE NAM PRAVO DA KUPIMO STAN ZA 940 KM KAO BRANKOVIĆ DA SE NE PATIMO VIŠE !!!
daj zukane ohladi malo nemoj mislit da si naj pametniji u ovoj državi u ratu su borci dobro došli a sad revizije svaki dan kako te nije stid
Slazem se sa EKO. Nigdje se u svijetu borcima mobilisanim u ratu, nakon rata ne daju penzije, osim onima sa visokim stepenom invaliditeta. Treba ljude dodatno obrazovati, prekvalifikovati, pronaci im adekvatne poslove i zaposliti ih. Treba ih na taj nacin i socijalizirati, da postanu korisni clanovi drustva za kojeg su se borili. Tako bi vise i zaradili novca, nego sto sada imaju te penzije. Treba im jednostavno dati sansu da stvaraju. I cijelo bi drustvo tako imalo i koristi od njih, a i drzava. Ovako samo od ljudi stvarate atrofirane i depresivne ljude koji su samo na teretu drzavi i drustvu. Ali naravno u ovoj zemlji se sve radi kako ne treba kao i obicno! Ni smjena vlasti tu nista ne mjenja. Ovo sto radite ljudima je waste of human capital!!!
Smjesno je da demobilisani borci dobivaju penzije. Svaka cast na uradjenom u ratu, i trabaju dobiti odredjene nagrade i povlastice. Medjutim, mi smo mala drzava koja jednostavno ne moze prisutiti sebi da hrani zdravu i radno sposobnu populaciju.. To je potpuno nezdrav nacin stvaranja drzave. Evo u USK daju stipendije za djecu boraca i to je way to go.. ali penziju ni ameri nedaju ni pod razno..
Zukan Helez, siledžija koji je napao i pretukao čovjeka ni krivog ni dužnog pred Domom zdravlja Bugojno. U normalnim državama takvi su u zatvorima, a u nas u vladi. Sve može u Zlajinoj državi za reket.
A bas me zanima jel ti sa krampom i lopatom zaradjujes platu, i dal je uopste zaradjujes. Kako te nije sramota takvu glupost rec balavce jedan balavi, ta generacija kojoj bi takvi poput tebe dali krampu i lopatu je ovu zemlju izgradila i stvorila sve ovo u cemu ti i drugi sada uzivate, a nakon toga je i odbranila to sto je gradila da bi takvi poput tebe uzivali i koristili taj isti internet preko kojeg dolazis tu i valjas gluposti. A sta si ti i tebi slicni izgradili,da nije to mozda Mercator ili Robot Comerc ili neki od stotinu slicnih objekata od koje ova drzava nema nikakve koristi niti ce kad imati,e to je sve sto ste uzgradili za 20 i kusur godina,a spominjes krampu i lopau.
Kad ce ovaj bilmez Helez biti smijenjen. Dje ce on biti vlast. Nema pojma sa zivotom i ne misli svojom vec Zlajinom glooovom
Gledaj na .....YouTrubee).....!
Porrumare za vrijeme rata............ izlazi i daje izjavu gdje ko treba da bude.
Samo lopove na bandere kao u Kini i Iranu ....
podpredsjednik tzv KO je Naser Oric....znaci, ovdje su pare
Samo naprijed ministre..treba skinuti sve lazne rvi i pravim borcima omoguciti da dobiju sta zasluzuju..
evo borci sta cemo dobiti B=============D ps jaja nisu srazmjerna
Ugradit pravo da imaju : Uzet krampu,lopatu i zaradit sebi platu a ne ocekivat penzije od 3000 maraks