Upućena inicijativa
113

HDZ-ov vijećnik traži sankcionisanje vatrogasca koji je bakljom gađao navijače Zrinjskog

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
HDZ-ov vijećnik Gradskog vijeća Grada Mostara Goran Bošnjak traži sankcionisanje vatrogasca koji je sinoć na utakmici između HŠK Zrinjski i FK Velež bakljom gađao navijače Zrinjskog te je danas uputio inicijativu da se pokrene disciplinski postupak.
Vijećnik Bošnjak je na današnjoj sjednici mostarskog Gradskog vijeća uputio inicijativu za sankcionisanje vatrogasca i pokretanje disciplinskog postupka gradonačelniku toga grada i šefu Civilne zaštite i vatrogastva.

"Vatrogasac koji je jučer na utakmici bakljom gađao navijače Zrinjskog je prije svega uprljao uniformu koju nosi", kazao je Bošnjak u obrazloženju pokretanja inicijative.

Podsjetimo da su susret Zrinjskog i Veleža u 14. kolu BiH Premier lige u Mostaru jučer obilježili veliki neredi, koji su tokom današnjeg dana predmet analize brojnih medija, građana i nadležnih službi tog hercegovačkog grada.

Intervenisale su vatrogasne ekipe zbog baklji koje su gostujući navijači Zrinjskog ubacivali u teren, a sudeći prema stanju sa terena, na taj zadatak nisu profesionalno svi odgovorili.

U meču gradskih rivala Velež je slavio s 3:0, ali to je palo u drugi plan, jer je zbog nereda na stadionu Rođeni, susret dva puta prekidan.

Prvi put je meč prekinut nakon 15 minuta igre jer su se navijači gostujućeg Zrinjskog nakon bacanja baklji na teren potukli sa zaštitarima i policijom, te je sudac za to vrijeme poslao igrače u svlačionice.

Drugi put je meč prekinuo sudac na kraće, a dogodio se zbog transparenta navijača Veleža na kojem je bio kukasti križ, ustaško U, Davidova zvijezda i muško spolovilo.