BiH
0

HDZ BiH HNK pozvao Kantonalnu vladu da se povuče

FENA
Hercegovačko-neretvanski Kantonalni odbor HDZ-a BiH na današnjoj je sjednici u Čapljini pozvao Kantonalnu vladu da podnese kolektivnu ostavku jer su, kako je saopćeno iz tog odbora, odnosi unutar vladajuće koalicije sve lošiji, a hrvatski utjecaj sasvim je izgubljen.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Ilija Filipović okrivio je aktualnu županijsku Vladu za nenamjensko trošenje novca od povrata PDV-a, za socijalne nemire i nezadovoljstvo građana, za štrajk i prosvjede Sindikata državnih službenika i namještenika i djelatnika "Šuma Herceg-Bosne", te za nebrigu za medije na hrvatskom jeziku.

Filipović je ustvrdio kako se protiv kadrova HDZ-a BiH u županijskim tijelima uprave vodi svojevrsna odmazda, jer se u ministarstvima, kako se u priopćenju navodi, ukidaju odjeli u kojima oni rade.

Osudio je i "harangu" na Radu Bošnjaka, ravnatelja Zavoda zdravstvenog osiguranja koji je, po Filipovićevim riječima, jedan od najuspješnijih zavoda u Federaciji BiH.

Filipović je objasnio da je Čapljina izabrana za sjednicu Županijskog odbora zato što se na taj način želi poručiti "kako će se na predstojećim općinskim izborima HDZ BiH vratiti na vlast u gradu u kojemu je unatoč uvjerljivoj izbornoj pobjedi u oporbi".

Predstavnici Hercegovačko-neretvanskog Županijskog odbora HDZ-a BiH na današnjoj su sjednici razgovarao i o pripremama za lokalne izbore u listopadu ove godine, a sukladno zaključcima Središnjeg odbora i Predsjedništva HDZ BiH, stoji u priopćenju.