BiH
31

Hapšenja na sarajevskom i tuzlanskom aerodromu

Klix.ba
Granična policija Bosne i Hercegovine u utorak je lišila slobode čak pet osoba koje se dovode u vezu sa većim brojem krivičnih djela.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo 24. maja 2016. godine na letu iz Minhena lišena su slobode tri državljana BiH.

Riječ je o A.M. (1972.) kojeg je potraživao Osnovni sud Zvornik zbog krivičnog djela "teška krađa" i predat je službenicima Okružnog centra Istočno Sarajevo. M.S. (1985.) potraživao je Općinski sud Travnik zbog krivičnog djela "teška krađa", dok je za S.B. (1975.) utvrđeno da je potražuje Općinski sud Sanski Most zbog krivičnog djela "krađa".

M. S. i S. B. predati su službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Istoga dana, na Međunarodnom aerodromu Tuzla na letu za Dortmund slobode je lišen bh. državljanin A.H. (1974.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Živinice zbog krivičnog djela "ugrožavanje javnog prometa". Osoba je predata službenicima Sudske policije Tuzla.

Službenici Jedinice granične policije Doljani lišili su slobode državljanina BiH H. Š. (1969.) jer ga je potraživao Općinski sud Sarajevo zbog krivičnog djela "ugrožavanje sigurnosti". Predat je službenicima Sudske policije Široki Brijeg.