BiH
0

Hadžić: Ramazan je period mira i dostojanstva i neka takva bude i kampanja

FENA
Predsjednik Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije Sarajevo Damir Hadžić pozvao je sve učesnike predizborne kampanje da ovaj put pokažu zrelost i razumijevanje prema glasačima te vode kampanje ideja a ne podmetanja nogu i predizbornih trikova.

Period ramazana je za veliki broj stanovnika našeg kantona period mira, sklada i dostojanstva, i to je dodatni razlog za smirenost i poštovanje, karakteristike koje nisu uobičajene za predizborne trenutke u našoj zemlji - poručio je Hadžić u saopćenju SDP-a BiH Sarajevo.

Hadžić je naglasio potrebu da svi učesnici predizborne kampanje komuniciraju šta će se u budućnosti raditi i kako će popraviti "život naše djece, naših starijih građana", kako će stvarati povoljniji poslovni ambijent i prostore za sport i rekreaciju, osigurati bolji transport, čuvati zelene površine te graditi nove stambene i poslovne prostore.

"Zbog toga pozivamo druge stranke, ali i medije, da u ovom periodu pokažemo građanima da su nam bitni i da razumijemo njihove potrebe i očekivanja. Nemojmo u periodu dostojanstva, što ramazan jeste, manipulirati javnošću, nemojmo prikazivati pogrešne slike, a naročito nemojmo kvariti mir između samih ljudi ovog grada", navedeno je u Hadžićevoj poruci.