BiH
0

GROZD prezentirao prijedlog rada zakonodavne i izvršne vlasti u BiH

FENA
Građansko organiziranje za demokratiju - GROZD predstavio je danas Prijedlog o osnovama programa rada zakonodavne i izvršne vlasti na svim nivoima u BiH.

Prijedlog, istaknuto je danas na konferenciji za novinare, sadrži mjere za rješavanje dvanaest najvećih problema koje su i sami političari u predizbornim kampanjama identificirali kao najaktualnije te obećali njihovo rješavanje.

"Cilj GROZD-a je aktivna suradnja sa svim nivoima vlasti i njihovo stimuliranje za održavanje obećanja datih u kampanjama", kazao je predsjednik GROZD-a Fadil Šero.

Neke od predloženih mjera su i izrada akcionih planova za borbu protiv siromaštva i nezaposlenosti na svim nivoima, uspostavljanje politika koje će omogućiti ubrzani ekonomski i socijalni razvoj nerazvijenih područja, izrada plana za reformu penzionog sistema, sistema zdravstvene zaštite, početak implementacije reforme poljoprivrede te reforma javne uprave.

GROZD će, prema riječima jednog od predstavnika ove organizacije Milana Mrđana, raditi na uspostavljanju aktivne veze između vladajućih struktura i građana.

"Nećemo se baviti samo monitoringom već ćemo i doprinijeti rješavanju propblema bh. građana. Ovaj prijedlog je izraz spremnosti naše organizacije na suradnju s izabranim strukturama vlasti, a za boljitak svih građana BiH", kazao je Mrđan.