BiH
2

GRAS: U subotu izmjene u gradskom saobraćaju zbog protesta

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Zbog protestnog skupa u organizaciji Saveza samostalnih sindikata BiH, a u skladu sa Rješenjem Mnistarstva saobraćaja KS, u subotu 26. maja od 11.00 do 13.30 sati doći će do izmjena u javnom gradskom prijevozu.

Trolejbuski saobraćaj od Skenderije do Austrijskog trga bit će obustavljen, a trolejbuske linije br. 101 Otoka-Trg Austrije i 103 Dobrinja-Trg Austrije bit će preusmjerene i saobraćaće do Jezera.

Minibuska linija br.59 Trg Austrije-Širokača-Komatin i autobuska linija br.31e Vijećnica -Dobrinja bit će skraćene i saobraćaće do Skenderije (trolejbusko stajalište), saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću KJKP "Gras-a".

Zbog radova na rekonstrukciji tramvajske pruge večeras od 22.00 sata do ponedjeljka 28. maja do 05.00 sati doći će do izmjena u odvijanju javnog gradskog prijevoza.

Tramvajski saobraćaj funkcionisat će na relaciji Ilidža-Željeznička stanica, a građanima će biti na raspolaganju tramvajske linije br.4 Željeznička stanica-Ilidža, br.2 Željeznička stanica-Čengić Vila i br.5 Željeznička stanica-Nedžarići, dok tramvajska linija br.6 Ilidža- Skenderija neće biti u funkciji.

Zbog obimnih radova uz tramvajsku prugu neće biti u funkciji autobusi koji prevoze putnike umjesto tramvaja na relaciji Baščaršija - Tehnička škola.

Autobuska linija 31e Vijećnica-Dobrinja umjesto sa Vijećnice polazit će sa terminala Trg Austrije, a od Skenderije u pravcu prema Trgu Austrije saobraćat će trolejbuskom trasom, kao i u pravcu prema Dobrinji s tim da će se na ustaljenu trasu uključivati na stajalištu Socijalno (kod Elektroprivrede).

Autobuske linije za Gornje Velešiće, Donje Velešiće i Pofaliće umjesto s Drvenije polazit će s terminala Željeznička stanica.

Minibuska linija za Gornje Velešiće umjesto sa Drvenije polazit će sa terminala Sutjeska, kao i sve autobuske i minibuske linije koje polaze s terminala Park i Dom Armije.

Iz istog razloga, 26. maja od 17.00 sati do 28. maja do 05.00 sati trolejbuski saobraćaj prema Jezeru bit će obustavljen i sve trolejbuske linije saobraćat će do Trga Austrije.

Obzirom da će zbog navedenih radova doći do otežanog saobraćaja u danima vikenda, iz "Grasa" mole građane za strpljenje, te da što manje koriste svoja privatna vozila kako bi se izbjegle veće gužve i omogućio lakši javni gradski prijevoz.