BiH
0

Granična policija BiH uhapsila dvije osobe s potjernica

Klix.ba
Pripadnici Jedinice granične policije Doljani su 31. marta 2014. godine lišili slobode dva državljana Bosne i Hercegovine nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da su za njima raspisane potrage.

Općinski sud Mostar potraživao je H. D. (1983.) zbog krivičnog djela "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“, a za H. S. (1981.) KMUP Mostar je raspisao potragu zbog bjekstva iz zatvora.

Osobe su kontrolirane na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Orahovlje. H. D. je predat službenicima Sudske policije Mostar dok je H. S. predat službenicima Zatvorske policije KPZ Mostar.

Policijski službenici Jedinice granične policije Gradiška su 31. marta 2014. godine u 20:30 sati prilikom ulaza u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina lišili slobode M. M. (1968.) jer je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuje Okružno tužilaštvo Banja Luka zbog krivičnog djela "poslovna prevara“. Osoba je predata službenicima Policijske stanice Kostajnica.

Policijski službenici Jedinice granične policije Bijeljina su 31. marta 2014. godine u 21:10 sati lišili slobode državljanina Republike Srbije P. D. (1970.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Srebrenica zbog krivičnog djela "krađa“. P. D. je istoga dana predat službenicima Sudske policije Bijeljina, saopćeno je iz Granične policije.