BiH
11

Granična policija BiH: U zvučnicima krio 5.000 kutija cigareta

Klix.ba
Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine 23.10.2016. godine spriječili su krijumčarenje 5.000 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica.

Otkrivene su u unutrašnjosti muzičkih zvučnika prilikom granične kontrole VW Sharana, bh. registarskih oznaka, pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk.

Vozilom je upravljao M.M. (1984.), državljanin BiH, koji je lišen slobode prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH. Cigarete i vozilo su privremeno oduzeti. Protiv M.M.Tužilaštvu BiH bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "krijumčarenje".

Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša 22.10.2016. godine spriječili su 12 državljana Republike Turske u ilegalnom prelasku državne granice BiH s Republikom Hrvatskom. Otkriveni su u dva napuštena objekta u zaštitnom području neposredno uz državnu granicu. Strani državljani prekršajno su procesuirani u skladu sa Zakonom o strancima. Uz prijedlog za izricanje mjere protjerivanja s teritorije BiH, predati su Službi za poslove sa strancima BiH.

Dan ranije, 21.10.2016. godine, službenici JGP Bijeljina otkrili su četiri državljana Sirije u ilegalnom prelasku državne granice. Strani državljani nisu posjedovali putne isprave. Predati su Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.