Politika i internet
60

Gradonačelnik Visokog podnio krivičnu prijavu protiv lažnog Facebook profila, tvrdi da zna o kome je riječ

B. R.
Mirza Ganić, gradonačelnik Visokog (Foto: E. M./Klix.ba)
Mirza Ganić, gradonačelnik Visokog (Foto: E. M./Klix.ba)
Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić (SDA) je objavio da je podnio krivičnu prijavu protiv lažnog profila na Facebooku "Crvenokosica Visoko" i njenog vlasnika, tvrdeći da ima jasne dokaze.

Istakao je da krivičnu prijavu podnio prilikom nedavnog susreta s ministrom unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine Ramom Isakom. Prema njegovim riječima, najavio je da je vrijeme da se počne boriti protiv psihopata koji na društvenim mrežama koriste lažne profile za vrijeđanje, izmišljanje te širenje mržnje i zla prema drugima i drugačijima.

"Od preuzimanja mandata do danas kontinuirano sam izložen fabrikovanju laži s lažnih profila, a najviše s profila 'Crvenokosica Visoko'. Kao građanin ove zemlje stičem dojam da ista poziva na linč mene kao građanina, oca, supruga, sina, kao gradonačelnika", ukazao je.

Ganić tvrdi da je riječ o nekome iz državne službe, ne precizirajući ko stoji iza, kako je naveo, lažnog profila.

"Lažira informacije i podatke, koristeći položaj državnog službenika, a često informacije iz Gradske uprave, koje s mržnjom i namjerom da me diskriminira i vrijeđa krivo predstavlja i plasira javnosti", naglasio je.

Konstatirao je da se time ugrožava njegova sigurnost, sigurnost njegove porodice i osoba iz njegove blizine.

"Ovakvim nerazumnim ponašanjem, iznošenjem laži, montiranjem slika i pokušajem bacanja ljage na moje ime izaziva negativne reakcije drugih korisnika društvenih mreža, s jasnim ciljem dezauvisanja javnosti i u korist politike koju su Visočani na izborima prije tri godine poslali u prošlost, ocijenivši je kao lošu, što je pokazao izborni rezultat", dodaje.

Ganić je poručio da će raditi u interesu svih građana te da će se, kako je izjavio, nastaviti boriti protiv osmogodišnje nametnute diktature i zla.