O optužnici protiv njega
12

Gradonačelnik Čapljine tvrdi da mu se montira za stari slučaj: Kad pođete raditi onda optužuju

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić nakon podizanja optužnica protiv njega i njegovog suradnika za visoku korupciju i zloupotrebu položaja, tvrdi da se radi o politički montiranom procesu protiv njih u izbornoj godini za slučaj koji se dogodio davno.
"Radi se o događaju koji se zbio prije 12 ili 13 godina i baš se u ovoj izbornoj godini ide ta optužnica. Nije mi drago što je podignuta, međutim, neka svako radi svoj posao, ja znam šta sam napravio i znam da je sve bilo po zakonu", kazao je Vidić.

Tvrdi da ne samo on, nego da svi zaposlenici Gradske uprave Čapljina rade po zakonu, te naglasio da je dugi niz godina na poziciji gradonačelnika i da je dobro naučio šta i kako se radi.

"Čapljina jeste u zadnje vrijeme u žiži interesovanja zbog solara. Dakle s jedne strane pričamo o zelenoj energiji i ekologiji, a onda kad krenete to raditi onda se nađu oni koji počnu to sve kritikovati, pa čak i optuživati. Međutim, mi ćemo nastaviti onako kako smo i krenuli", rekao je Vidić novinarima na prijemu koji je u danas organizovao za najuspješnije studente iz Čapljine.

Podsjetimo da je Tužilaštvo HNK podiglo optužnicu protiv gradonačelnika Čapljine Smiljana Vidića i pomoćnik rukovoditelja organa državne službe u Službi geodetskih i imovinsko-pravnih poslova općine Čapljina Darke Šimovića, zbog zloupotreba položaja ili ovlasti, a koju je Kantonalni sud u Mostaru u cijelosti potvrdio.