BiH
1

Građani se razišli ispred zgrade Predsjedništva BiH u sarajevu

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nekolicina najupornijih građana koji su danas na mirnim protestima podsjećali na zahtjeve postavljene pred političare prije više od mjesec dana, razišli su se oko 17 sati s prostora preko puta zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Trotoar preko puta zgrade Predsjedništva i danas je kao i prethodnih dana bio prekriven transparentima, a na najvećem od njih je pisalo "Svi za jednoga, jedan za sve" čime su još jednom pozvali na jedinstvo građana u borbi za svoja ekonomsko-socijalna prava.

Pištaljkama i istaknutim transparentnom pozivali su vozače automobila, tramvaja i autobusa da sirenama podrže građane u borbi protiv korupcije, a podršku su im vozači dali trubeći sirenama.

Do kraja današnjih protesta na razglasu je svirala muzika, a među učesnicima protesta bilo je penzionera, nezaposlenih osoba i studenata.

Policija ni danas nije dozvolila zaustavljanje saobraćaja na glavnoj saobraćajnici u centru grada te se saobraćaj odvijao neometano i protesti su završeni mirno, a oni posljednji pokupili su transparente.

Prema najavama i sutra u 12 sati bit će okupljanje na istom mjestu, a za 17.30 sati najavljen je novi plenum građana u Domu mladih i bit će tematski posvećen problematici u oblasti obrazovanja, nauke i kulture.