Prigodan program
159

Građani Odžaka obilježili Dan državnosti i ukazali na značaj kontinuiteta BiH

A. K.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Građani Odžaka večeras su prigodnim programom obilježili 25. novembar, odnosno Dan državnosti Bosne i Hercegovine, a tom prilikom su ukazali na značaj njenog kontinuiteta.

U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture Preporod iz Odžaka, a povodom Dana državnosti BiH, večeras je u prepunoj sali tamošnjeg Centra za kulturu upriličen bogat kulturno-zabavni program.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Tom prilikom je ukazano i na značaj Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

"Večer posvećena Danu državnosti je prilika da se okupimo te raznim sadržajima obilježimo ovaj važan državni praznik, koji podsjeća na kontinuitet državnosti naše domovine. Ove godine pored gostiju iz Brčkog učešće su uzeli i djeca svih uzrasta sa naše općine", kazao nam je Ahmer Škrijelj, predsjednik BZK Preporod Odžak.

U programu su nastupili članovi Preporodovih sekcija iz Odžaka i Brčkog, hora Vesele zvjezdice te domaći muzički izvođači uz folklorni nastup koju je pripremila voditeljica folklorne sekcije BZK Preporod Odžak Edita Puzić.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Za sutra ujutro je predviđen protokolarni dio odavanja počasti na spomeniku poginulim braniteljima, šehidskom mezarju i spomeniku poginulim u NOB-u.