BiH
74

Građani Ilidže potpisivali peticiju za ukidanje kantona u FBiH

Klix.ba
Općinska organizacija Narodne stranke Radom za boljitak Ilidža danas je na tramvajskom terminalu Ilidža organizovala potpisivanje peticije "Slušaj srce reci DA ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije" kojoj su se odazvali brojni građani.

"Ono što me raduje jeste da su građani Ilidže danas dokazali kako naša politika i borba za njihov bolji standard svakim danom dobija sve veće povjerenje samih građana. Ovim putem im se želim zahvaliti jer su na ovako hladnom vremenu odlučili jutros izaći iz svojih domova i podržati ukidanje kantona. Ilidžanci su shvatili da Boljitkova peticija za ukidanje kantona je ispravan put ka napretku ovog društva i put za izlaz iz dužničkog ropstva u koje nas neodgovorne politike u BiH svakim danom sve više guraju. Ovim putem pozivam sve Ilidžance koji to nisu do sada uradili, da nam se pridruže i da i oni stave svoj potpis na peticiju i time kažu 'da' uštedi do 500 miliona KM, otvaranju novih radnih mjesta, većim platama i penzijama, koje bi ostvarili ukidanjem kantona u FBiH", izjavio je Kemal Čorbo, Boljitkov vijećnik u OV Ilidža koji je dao svoj potpis za ukidanje kantona.

Ukidanjem radnih mjesta za one koji trenutno troše budžetski novac, a to je 10 premijera, 95 ministara, 295 zastupnika i 58 delegata, uštedjeli bi do 500 miliona KM godišnje.

"To je novac koji bi direktno iskoristili za otvaranje novih radnih mjesta i to jačanjem domaće proizvodnje, pokretanjem infrastrukturnih projekata, te poboljšanjem ukupne ekonomske slike FBiH. Ako podsjetimo i na činjenicu da će deficit u federalnom budžetu za 2014. godinu iznositi preko 600 miliona KM, onda dolazimo do računice da bi uštedom od ukidanja kantona do 500 miliona KM mogli itekako ublažiti taj deficit", rekao je Sandin Arnautović, vijećnik Boljitka u OV Ilidža koji je također prisustvovao potpisivanju peticije, saopćeno je iz ove stranke.