Hrvatska u najboljem položaju
10
Građani BiH i Albanije najsiromašniji u Evropi
Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Do siromastva su nas doveli ljudi koji su svojom losom visegodisnjom politikom mislili samo kako da sebe obezbjede...npr SDA persone koje godinama kradu ovu drzavu gdje su nivo siromastvo i korupciju digli na najveci moguci nivo!!!
TREBA SVE BOSNJAKE POSLAT U MAJKU ALBANIJU I RJESEN PROBLEM !!! .
Ovakvo stanje može dugo trajati, jedino suštinske promjene u društvu mogu ovo stanje promjeniti.
kakva BIH , kakvo je stanje u REpublici Srpskoj ,a kakvo u Federaciji , dokle sa ovom nebuloznom propagandom ????
Mi smo TELAD
dokle god prekodrinske rospije dolaze u nase kafane, ovaj narod ne zasluzuje bolje I roditelji forsiraju svoju djecu na ZMBT, nikog ne zalim
Najveći dio Lagumdžijinih prihoda čine profesorske plaće, naknade od intelektualnih usluga i autorskih prava, te prihod od iznajmljivanja stana. Prema izvještaju Ministarstva finansija BiH, Lagumdžija je za šest mjeseci 2012. godine kao ministar vanjskih poslova primao oko 4.900 KM mjesečno. Centar za istraživačko novinarstvo već tri godine kontinuirano objavljuje podatke o imovini političara. Rezultat je baza podataka o imovini 120 političara iz BiH. Cilj je prikazati šta su imali na početku, a šta na kraju mandata, i kolika su njihova prijavljena primanja, kako bi građani imali više parametara na osnovu kojih mogu odlučivati na izborima.
​​Novinaru CIN-a Erminu Zategi rekao je da je u gradnju vikendice i uređenje zemljišta uložio dodatnih 240.000 KM. „Međutim, u dva imovinska kartona je naveo da je imanje na Poljinama naslijedio od roditelja, dok je njegovu vrijednost procijenio na ukupno 180.000 KM. Prema Lagumdžijinom objašnjenju, ovo imanje je prijavljivao kao naslijeđe, jer je u njegovu kupovinu uložio 40.000 KM koje je dobio prodajom naslijeđene vikendice u Hotonju.
2002. godine sadašnji ministar vanjskih poslova BiH prijavio je stan u Dubrovniku vrijedan 200.000 KM, te vikendicu u sarajevskom naselju Hotonj oko 40.000 KM. Pri tome je naveo da je ove nekretnine naslijedio od roditelja. Svoju imovinu dodatno je uvećao 2003. godine, kada je sa puncem za 90.000 KM kupio 6.000 kvadratnih metara zemljišta i ruševni objekat na Poljinama, na čijim je temeljima izgradio vikendicu.
Tri godine kasnije Lagumdžija je za 383.200 KM kupio stan u Alipašinoj ulici. Stan u Ćemaluši je iznajmio, a prema podacima iz imovinskih kartona, Lagumdžija za najamninu dobiva 3.000 KM mjesečno. Bitno je naglasiti da je ključno da poreske i pravosudne vlasti provjeravaju da li legalni prihodi mogu pokriti uvećanje imovine. U slučaju Lagumdžije nismo našli dokaze da je trošio više nego što je zarađivao. Ali, ne znam n jedan pimjer u kome je poreska uprava kontrolisala pihode i imovinu političara“, navodi se.
ve godine ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija i njegova supruga Amina uvećali su svoju imovinu za još jednu nekretninu u centru Sarajeva. Oni su u maju kupili poslovni prostor površine 193 kvadratna metra u Skenderpašinoj ulici na Skenderiji i tri ograđena parking mjesta. Ove nekretnine su platili 536.000 KM, a vlasništvo je upisano na Aminu Lagumdžija i njenog oca Fahrudina Radonju, penzionisanog inženjera elektrotehnike“, piše CIN.
Ukupna vrijednost imovine porodice Lagumdžija danas prelazi dva miliona KM. Podaci iz imovinskih kartona koje je Lagumdžija popunjavao kao kandidat za ministarske i poslaničke funkcije, pokazuju da su više od polovine ovog iznosa stekli nakon 2002. godine, kada je prijavio imovinu vrijednu skoro 860.000 KM.
Kako li si velikog vozda preskocio.Pa i Zlatko spada u bogate pljackase i njegov SDP.
zato Zlatko Lagumdzija i njegova djeca imaju sve u BiH, milione, stanove, vikendice, vile, kule i auta i sve.
Glasao sam za g-dina Sulejmana Tihica jer: voli zene ne pije alkohol posten je proveo je rat u BIH povratnik je na svoje (Bos. Brod) nije ratni profiter pragmatik je nije ulizica zapadu raskrinkao je Keljmendija i potakao istragu i reviziju privatizacije ne voli komunjare Nisam glasao za Lagumdjiju: zato sto je slucajni prolaznik zato sto je amerima siporucio Alzirce rasprodao mnogo toga ulizuje se Dodiku nema program ekonomskoga rasta diktator je u stranci sve bi dao za fotelju voli muskarce ...g-din Tihić tehnički nokautira u prvoj rundi famoznu šestorku - koja usput budi rečeno radi na raspadu BiH... smireno, argumentovano i narodu jasnim jezikom bez problema demantuje i demaskira sve laži o SDA, raskrinkava trenutne politike raspada šestorke i još mnogo toga... youtu.be/QnNZgkV7yKM ...demanti povezanosti g-dina Tihića sa Fikretom Abdićem... youtu.be/dBDehA8TcZo?t=1h31m 30s - padaju neistine o g-dinu Tihiću kao kula od karata...
Nije toliko lose za nas budzetske korisnike
Hvala vam sdp-sbb , ovo je rezultat vaseg \"rada\" smjenjivanja i imenivanja vlada vec tri godine, hvala vam, rezultat vaseg \"rada\" je fenomenalan, na svakoj svjetskoj i evropskoj ljestvici smo zadnji, hvala vam reketasi iz sdp i kriminalci iz sbb.