BiH
0

Grad Sarajevo o dodjeli priznanja Zülchu, Bandiću, Aleksiću, Čengiću, čika Miši...

FENA
Gradsko vijeće Grada Sarajeva (Foto: Klix.ba)
Gradsko vijeće Grada Sarajeva (Foto: Klix.ba)
Gradsko vijeće Grada Sarajeva održat će danas sjednicu, s početkom u 10 sati, u ovalnoj sali Gradskog vijeća.

Na dnevnom redu su prijedlozi Odluka o dodjeli priznanja "Počasni građanin Grada Sarajeva" Tilmanu Zülch i Milanu Bandiću, te prijedlozi odluka o dodjeli priznanja "Graham Bamford" Goranu Čengiću i Srđanu Aleksiću.

Na dnevnom redu je i Prijedlog Odluke o dodjeli priznanja "Plaketa Grada Sarajeva" Huseinu Hasaniju (čika Miši) i Prijedlog Odluke o dodjeli priznanja "Sarajevska pahuljica" Edinu Taloviću.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva razmatrat će i Prijedlog Odluke o obilježavanju datuma, događaja i ličnosti od značaja za Grad Sarajevo, Prijedlog Programa obilježavanja 6. aprila - Dana Grada Sarajeva u 2014. godini, te Prijedlog Odluke o usvajanju Regulacionog plana "Ahatovići" s Prijedlogom Odluke o provođenju tog Regulacionog plana i Prijedlog Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana "Rajlovac III".

Vijećnici će razmatrati i Nacrt Etičkog kodeksa izabranih zvaničnika Grada Sarajeva i Nacrt Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana "Gradski centar Marijin Dvor" - Kvadrant "B", saopćeno je iz Grada Sarajeva.