Traže povrat sredstava
0

Grad Banja Luka tužio Evropsku ekspertsku grupu

SRNA
Slobodan Gavranović
Slobodan Gavranović
Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović potvrdio je da je Grad Banja Luka tužio međunarodnu međuvladinu organizaciju "Evropska ekspertska grupa" (EEG), tražeći vraćanje sredstava koja su isplaćena na osnovu ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji iz 2007. godine.

Gavranović je rekao novinarima da je o tome saznao iz medija i provjerio informaciju, te potvrdio da je ta organizacija tužena i da je očigledno riječ o falsifikovanim dokumentima.

"To je moguće na tržištu, svašta se dešava", dodao je Gavranović.

On je rekao da ne želi da govori o detaljima, jer nije upoznat o slučaju.

"Znamo da je bila dobra namjera da se dođe do određenih sredstava preko određenih međunarodnih fondova ili fondova EU i u tom smislu su grad i Vlada svojevremeno davali saglasnosti za apliciranje na te projekte", dodao je Gavranović.

Prema pisanju medija, međunarodna međuvladina organizacija "Evropska ekspertska grupa" (EEG), predstavljajući se kao ovlaštena za pripremu, kandidovanje i koordinaciju projekata kod Evropske komisije, prevarila je grad Banjaluka za nekoliko stotina hiljada eura.

Prema navedenim informacijama, EEG-u je 2007. i 2008. godine isplaćeno najmanje 200.000 eura, ali sumnja se da je ta cifra daleko veća i iznosi čak 760.000 eura.