Građani obaviješteni
8

Goražde od jutros bez vode zbog radova na potisnom cjevovodu

E. A.
Foto: E.A./Klix.ba
Foto: E.A./Klix.ba
Zbog izvođenja radova na potisnom cjevovodu Goražde je jutros od 7 sati sati bez vode.

Iz Javnog komunalnog preduzeća "6. mart" najavili su da će radnici firme "Okac" uz asistenciju JKP "6.mart" danas vršiti priključenje ugovorene zamijenjene dionice potisnog cjevovoda od 520 metara na postojeću mrežu u ulici Ruždije Islamagića.

"Zbog ozbiljnosti zahvata ne može se precizirati do kada će trajati radovi jer se radi o zavarivanju cijevi što iziskuje ozbiljnu pripremu i proces, ali do kraja dana bi trebalo doći do uspostavljanja urednog vodosnabdijevanja ovisno o visinskim zonama, jer nakon puštanja vode u sistem trebat će određen vremenski period da se napuni primarni rezervoar Rasadnik", pojasnio je Haris Šalo, direktor komunalnog preduzeća.

Nakon što se okonča ova faze radova na potisnom cjevovodu predstoji zamjena cijevi u dužini od 150 metara na istoj dionici

"Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović u saradnji sa Ministarstvom privrede BPK iznašao je sredstva i stvorio mogućnost da JKP 6.mart u roku od 15-ak dana uđe u radove za preostali dio i da time bude kompletirana obnova potisnog cjevovoda na ovoj dionici", ističu u komunalnom preduzeću, a građane mole za razumijevanje.

Tokom izvođenja radova privremeno je obustavljen saobraćaj u ulici Ruždije Islamagića od raskrsnice za Zupčiće do carinskog terminal.

Sanacija potisnog cjevovoda prioritetan je projekat za vodosnabdijevanje Goražda, a vrijednost radova u okviru druge faze, od Fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara u naselju Rasadnik iznosi 365.446 maraka.