Komentari (309)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Razlika između vlasti nekad i sad : Vozi se Tito vozom i dođe do kraja pruge , pitaju ga šta ćemo sad , a on kaže napravit ćemo radnu akciju i praviti prugu dalje Vozi se Alija vozom i dođe do kraja pruge , pitaju ga šta ćemo sad , a on kaže skidaj prugu koju smo prošli i redaj dalje Vozi se Bakir vozom i dođe do kraja pruge , pitaju ga šta ćemo sad , a on kaže ljuljaj vagon da narod misli da se vozimo
@useraccount ma nije istina, mladiću! omladina išla, ko je htjeo, na radne akcije jer je to bilo druženje koje tvoja generacija ne može ni zamisliti! a zadnja velika radna akcija YU omladine je bila na uređivanju terena za ZOI '84... nevjerovatno je to bilo gledati: omladina iz svih krajeva YU, jednostavno došli da rade, druže se... (ja niti sam bio član SK, niti na radnoj akciji)
@useraccount seljačino
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
pocivao ti zauvijek u miru - stvorio si jaku drzavu, postovanu u citavom svijetu, gjde se je narod izmedju sebe volio i postovao. Mozda nismo bili nesto bogati, ali smo sigurno zivili bolje od svih nasih susjeda, mogli smo ici na more svake godine, putovati po Italiji, Francuskoj a imali smo prelijepu zemlju koju nam je citav svijet zavidovao. Madjari bi prodali dupe za 1kg Vegete - a sad dizu zid. hvala Franjo, Slobo i alija
A tko je oon da umre , majke ti !
Slavno 13. mjesto najgorih diktatora i zločinaca svih vremena. Body Count: 570.000 according to Daily Mail. Congratulations! http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-2091670/Hitler-Stalin-The-murderous-regimes-world.html
Tvoj Ujko ne nasjedaj na zapadnu propagandu, da je bio diktator i zlocinac ne bi mu cijeli svijet dosao na sahranu, od kraljeva, princeva, predsjednika, premjera da ne nabrajam dalje.
Čobaneeee vrati seee.....ovce tvojeeee ne mogu bez tebeeee........hahahaha
Tito je za Muslimane bio bog. Prvi put u istoriji BOSNA postaje REPUBLIKA, a Muslimani državotvorni narod.
Dans su bosanski Muslimani (Bosanci) državotvorni narod u Republici, nisu oni Ostali u tamnom Vilajetu.
@OptIII Oni su krivi i za suicid boraca Armije BiH nakon rata. Još jedna presuda !
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Diktator, koga je voleo priglupi puk.....
@NoridCMHgI to nema veze sa komunizmom, takav je nas narod, ceka sve na tanjiru. U Kini je komunizam, pa pogledaj kako ljudi rade, imaju vise milijardera nego Amerika i ostale kapitalisticke zemlje.
OD KAD SAM JA U KUCI CVIJECA ZIVOT JE OVDJE GOVANA VRECA
http://eizbori.com/wp-content/uploads/2012/04/brendovi.jpeg Samo pogledai sta je Marsal uspio da izgradi, pa ovi danasnji ko*i sve pokradose ne mogu ni da zakrpe, okrece, dorade, stave u funkciju ono sto je Tito izgradio....samo rudari koriste vecinu opreme iz toga doba
bravar drzao sve pod kontrolom 40 godina, a sada doktori i magistri sve rasprodase i ljude posvadjase
Za stoku nije demokratija, drug Stari je to dobro znao.
... I NAKON TITA....kita :) !!!
Ako ćemo mu čestitati za zasluge, možemo li ga kritikovati zbog problema koji su samo čekali da se on skloni sa scene pa da eksplodiraju, a on ih je pasivnim držanjem hranio? Ili je i danas zločin kritikovati Maršala? Jer, pravnici i politolozi su znali da fedarilazam u socijalnim sistemima može stradati sa dvije strane: pretjerana centralizacija radi represije nacionalnih interesa - desilo se SSSR-u, pretjerana decentralizacija radi integriranja nacionalnih interesa - desilo se SFRJ-u.
Drugim riječima: to je čovjek koji je vješto i snažno vodio stvaranje moćne komunističke partije i njene socijalističke države, ali i čovjek koji je pristao ne njeno urušavanje svojom pasivnošću i ustupcima koje je pravio jakim nacionalnim strujama iz Beograda i Zagreba.
@Alberht Shindler Tito je represiju isključio nad nacionalnim strujama iz Zagreba i Beograda i pokušao ih integrisati, upravo to je njegova sistemska greška. A i da je pokušao da vrši represiju, morao bi dalje centralizovati ionako centralizovanu državu, a to, btw, nije bilo u skladu sa AVNOJ-om. On da je htio ovim narodima dobro, učinio bi dezintegraciju lakšom i zaštitio sve ostale od srpske prevlasti u JNA. Jer, niko nikada nije mogao represiju vršiti nad nacijom, ne dugoročno, i ne bez krvi.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Еx да је Бог дао да се никад родио ниси.....
@Bukagija takodje isto mislim i za tebe i sve koji misle kao ti
Ucino je mnogo u drugom svjetskom ratu. Naravno da je imao i greska i dobrih poteza. U nekim stvarima bi se trebali ugledati a neke zaboraviti. Ne zelim reci nesto ruzno jer sam ga volio, ali sad zaista treba gledati u buducnost.
Dragi Tito da si bolje ocistio fasisticku bagru ne bi nas danas vodili njihovi potomci..Laka ti zemlja ljudino..
Druze Tito titovku nakrivi,jos su tvoji pioniri zivi...............
@useraccount Jezik pregrizo