BiH
44

Glavni odbor SDP-a raspravlja o važnim političkim pitanjima i jačanju strukture stranke

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Glavni odbor Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) na današnjoj sjednici raspravlja o pitanjima na političkoj sceni u BiH.

Predsjednik Glavnog odbora Saša Magazinović novinarima je prije početka sjednice kazao da je u fokusu jačanje strukture SDP-a.

Istakao je da će biti govora o pripremama za lokalne izbore, ali i o svim redovnim stvarima koje su u vezi s funkciniranjem stranke.

"Nalazimo se na kraju procesa konsolidacije partije, možemo reći da smo se u značajnoj mjeri okrenuli od unutarstranačkih pitanja koja su nas obilježila u protekloj godini, ka onome što je svrha postojanja jedne političke partije", naglasio je Magazinović.

Podsjetio je da su u proteklom periodu organizirani sastanci u Unsko-sanskom i Tuzlanskom kantonu, a da slijedi sastanak u Zeničko-dobojskom kantonu, a sve s ciljem jačanja SDP-a.

"Smatramo da se nalazimo u vrlo ozbiljnoj političkoj situaciji i mi smo zbog toga zabrinuti", rekao je Magazinović i dodao da će SDP-e učiniti sve u skladu sa svojim kapacitetom da objedini sve snage koje su za napredak u državi.