BiH
0

Generalni tajnik INTERPOL-a Noble u nedjelju u BiH

FENA
Ronald Kenneth Noble
Ronald Kenneth Noble
Generalni tajnik INTERPOL-a Ronald K. Noble u nedjelju će doputovati u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini. Njega će na Sarajevskom aerodromu dočekati, u ime Ministarstva sigurnosti BiH, zamjenik ministra Mijo Krešić, najavljeno je iz kabineta zamjenika ministra.

Kako je predviđeno programom posjete Noble će posjetiti Ured međunarodne komisije za nestale osobe u Tuzli gdje će mu domaćin biti Kathryne Bomberger, generalni direktor ICMP-a u BiH.

Generalni tajnik INTERPOL-a posjetit će i Centar za reasocijaciju u Lukavcu, Odjel za koordinaciju identifikacija (ICD) u Tuzli te prisustvovati prezentiranju Projekta Identifikacija Podrinje (PIP).

Zamjenik ministra sigurnosti Mijo Krešić će razgovarati sa generalnim tajnikom INTERPOL-a o saradnji Ministarstva sigurnosti BiH, odnosno INTERPOL-a Sarajevo sa INTERPOL-om iz Lyona.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Krešić, generalni tajnik INTERPOL-a Noble i generalni direktor ICMP-a u BiH Bomberger održat će konferenciju za novinare u ponedjeljak u KSC „Mejdan" u Tuzli, navodi se u saopćenju.