"Izdala me Vlada KS"
128

Generalni direktor GRAS-a Haris Kadić podnio ostavku

Piše: Nedim Grabovica
Radnici ulaze u krug preduzeća (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba) (Foto: N. G./Klix.ba)
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nakon sastanka generalnog direktora GRAS-a Harisa Kadića s nezadovoljnim radnicima u krugu preduzeća, on je podnio ostavku, javlja reporter portala Klix.ba s mjesta događaja.

Radnici preduzeća GRAS su se oko 13:30 sati okupili u krugu preduzeća kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog eventualnog ulaska preduzeća Centrotrans u javni gradski saobraćaj, te preuzimanja pojedinih linija.

Kako je za Klix.ba kazao Nazif Dacić, predsjednik Sindikata vozača gradskog saobraćaja KS, radnici su u strahu da će ovim potezom resornog ministartsva izgubiti posao. Osim toga, traže od generalnog direktora da im objasni po kojem osnovu i nalogu će dopusiti da Centrotrans preuzme sporne linije.

"Mi se ne protivimo konkurenciji, nego Ministartvu saobraćaja KS, koje je dovelo GRAS u situaciju da se ne može ravnopravno nositi sa ostalim prijevoznicima i da budemo konkurentni na tržištu. Moram naglasiti i to da se sve ovo radi nelegalnim putem, jer do sada nije objavljen nijedan tender na osnovu kojeg je Centrotrans dobio taj posao", naglasio je Dacić.

Medijima, pak, nije bio dozvoljen ulaz u krug preuzeća, a novinarima se nakon sastanaka obratio Kadić i potvrdio da je podnio ostavku Nadzornom odboru preduzeća. On je kazao da su radnici upravu i da imaju njegovu podršku te naglasio da ga je Vlada KS izdala.

Sve naredne aktivnosti će preuzeti Sindikat komunalnog preduzeća GRAS, a u tome će ih podržati Sindikat vozača.