SDA
0

"Generali Armije BiH su uz nas"

FENA
Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istakao je tokom sastanka s generalima Armije RBiH da su i svjetski analitičari bili iznenađeni njihovim otporom i organizacijom tokom agresije na našu zemlju.

Dodao je da će branioci BiH uvijek imati njegovu podršku i širom otvorena vrata u Predsjedništvu BiH, saopćeno je iz SDA.

"S mojim rahmetli ocem na čelu izborili ste veličanstvenu stvar. Analitičari se mogu dobro zamisliti nad onim što se naziva 'čudom bosanskog otpora', jer je teško objašnjivo da je uspješno pružen dugogodišnji otpor", naglasio je Izetbegović, dodavši da je politika SDA sve do 2006. godine uspješno nastavila tamo gdje su borci temelj položili.

Izetbegović je podsjetio da je u posljednje četiri godine u Predsjedništvu BiH zaustavljena politička snaga Bošnjaka, čime je vlastima manjeg bh. entiteta omogućena ponovna priča o cijepanju i referendumu.

Generali Armije RBiH dali su punu podršku kandidaturi Izetbegovića za člana Predsjedništva BiH, ističući da su odbrana i projekt Armije BiH djelo SDA.

"Dobro je što su se nakon dugo vremena okupili oni koji su branili našu BiH. Ponosan sam što sam bio general Armije BiH. U tom smislu, Bakir ima veliku odgovornost i vjerujem da će on svoje poruke moći i znati u pravom kapacitetu usmjeriti nama, borcima. Smatram da se s Bakirom najbolje može graditi naša zemlja i zato mu dajem svoju podršku", kazao je general Nedžad Ajnadžić, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.