Bacao bombe na policiju
0

Galić će biti predat u nadležnost tužilaštva

SRNA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Sedamdesetogodišnji Vojin Galić, koji je bacio više bombi na policiju i sudske izvršioce koji su pokušali da ga deložiraju iz kuće u Banjoj Luci, u subotu će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Centar javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka saopštio je da će lice čiji su inicijali V.G. iz Banje Luke, osumnjičeno da je prilikom izvršenja deložacije iz stambenog objekta u Ulici Mirka Kovačevića bacilo sedam ručnih bombi M-52, u nadležnost Okružnog tužilaštva biti predato uz izvještaj u kojem se navodi da je počinilo krivična djela izazivanje opšte opasnosti, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eskplozivnih materija.

CJB je demantovao navode pojedinih medija da su policijski službenici nasilno provalili u stambeni objekat prilikom pokušaja deložacije.

"Policijski službenici ne izvršavaju sudska rješenja o deložaciji, već imaju zakonsku obavezu da na obrazloženi zahtjev suda njihovim radnicima pruže asistenciju prilikom izvršenja pomenutih rješenja", navodi se u saopštenju i dodaje da o ulasku u stambeni objekat koji je predmet deložacije odlučuje isključivo sudski izvršilac.

Policija je izvršila pretres tog objekta na osnovu naredbe Osnovnog suda i u njemu nisu pronađena druga minsko-eksplozivna sredstva.

Sedamdesetogodišnji Vojin Galić bacio je u petak više bombi na policiju i sudske izvršioce, koji su pokušali da ga deložiraju iz kuće. Tom prilikom su dvije osobe zadobile lakše povrede.