BiH
0

Front pozdravlja okupljanja u Tuzli i Sarajevu

FENA
U povodu održavanja skupa Bosanaca i Hercegovaca u Tuzli i Sarajevu, Udruženje građana "Front" čestita Omladinskom pokretu "Revolt" na istorijskom koraku kojim se po prvi put jasno i na vrlo transparentan način ističe problem građana i građanki BiH koji se ne izjašnjavaju kao pripadnici jednog od tri konstitutivna naroda nego kao Bosanci i Hercegovci, stoji u saopćenju "Fronta".

Podsjećaju da je "Front" još u februaru 2008. uputio poziv vladajućim strankama u BiH da u Ustav države uvedu pojam nacija (pripadnost državi) kako veliki broj građana koji BiH smatraju svojom domovinom i tako se izjašnjavaju ne bi bio svrstavan u kategoriju ostalih, naspram dijela građana koji su se ustvari priklonili nacionalističkim projektima podjele BiH.

"Front" poziva sve građane i građanke BiH koji se osjećaju kao istinski pripadnici svoje države i koji se tako identificiraju kao i građane koji se još tako ne identificiraju ali BiH smatraju jedinom domovinom, da se u što većem broju odazovu skupovima u organizaciji Omladinskog pokreta "Revolt" koji će biti održani u Tuzli i Sarajevu 25. novembra u 11.55 sati.