Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evropa je pokazala zelju da pomogne BiH i to je svakako dobro,ali moraju se i drugi osim ministarstva vanjskih poslova malo vise ukljuciti, kako bi sto prije prevazisli ove probleme.
Davno su oni pokazali zelju, samo sto mi do sada nismo imali politicare koji ce da prihvate pomoc i koji ce da tu pomoc realizuju na pravi nacin... Ali to se sad promijenilo, imamo nekog kome je stalo do drzave...
Ja jos nigdje nisam cula da je se jos neki politicar aktivno pokrenuo u prikupljanju pomoci. Izgleda da samo sjede i cuvaju svoje fotelje.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ne gotivim nesto ovog Lagumdziju, al kad malo bolje pogledam on je jedini koji se aktivno angazovao oko prikupljanja potrebne pomoci od stranih zemalja. Kao ministar vanjskih poslova to i jest njegov zadatak, al vala mogu se i ostali politicari malo vise potrudit, al niko nista od njih ne poduzima.
Ne mogu se drugi potruditi, nemaju vremena, promovisu sebe i pljuju po drugima, a sve preko ledja gradjana ...
I štite i miluju kriminalce, klasika. Boli njih briga za poplavama.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
to je ono sto je nezaobilazno. nismo mi jedina drzava kojoj treba pomoc, ali ne moze nas se proskociti kako god.
Izgleda da samo Lagumdzija radi na tome da nam Europa pomogne i da gradimo takav sistem gdje se medjusubno drzave pomazu.Ostali sjede skrstenih ruku,cekaju da im nesto padne sa neba.
Europa nam odavno daje sanse i daje nam nacine kako da poboljsamo nas put prema njima,ali ovi nacionalisti nece to da prihvate i uporno tjeraju po svome.
Nemojte nam vi pomagati, zivi i zdravi bili ! Meni nije jasno koji vrag oni zure da nas strpaju u tu Uniju, a i mi... Aman, kad nas prime u Evropu bit ce nam prelijepo, med i mlijeko. Svima plate po 3ooo eura, droga, alkohol i kurve dzabe. Mi smo veci levati sto trcimo za njima. Organizacija je to koja se mora raspasti, od pocetka je osudjena na propast, a ovakve organizacije se mogu raspasti samo ratom.
Pa mogli ste i kakav IPA da pomognete privatne firme,a ne da iskorištavate fondove IPA koje nismo znali uzeti. Kad popravimo kuće morat ćemo od nećeg i živjeti.
I mnogo vece drzave od BiH bi tesko podnjele ovu katasrofu koja nas je zadesila. Dosta stvari je vec poduzeto kako bi se doslo do neophodnih sretstava,bit ce organizovana donatorska konferencija sto je jedan od izlaza za nas.Sve u svemu potrebno je da se i drugi osim ministarstva vanjskih poslova malo vise ukljuce,da se dignu iz svojih fotelja kako bi sto prije rijesili problem.
Merci merci Laurent! xD
Sklonite ove idiote s vlasti, I to ce biti najveca pomoc!
hahaha e bas se nasmijah slatko tekst "..Ministar Fabius se zahvalio Lagumdžiji na pismu upućenom 19. maja u kojem je francuskom ministru skrenuta pažnja ..." naslov: Francuski šef diplomatije: Evropa mora pomoći BiH opis: Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija primio je pismo divna prepiska :) cudi me da ga francuz ne upita dje je spiskao onih 36.000.000 bili bi sasma dovoljni da zacepe "rupice" i da barem malo se kvalitetno ublaze posljedice
Lagumdžija svakim danom pokazuje da je zaista dostojan pozicije Ministra vanjskih poslova, iako mi nije nešto drag. Kamo sreće da ovo predsjedništvo nešto ovako uradi, mada ih razumije, teško je ustati iz udobne stolice...
Samo rijetki politicari mogu postici toliko postovanje drugih... Ovo je stvarno divna vijest, jer nakon toliko truda i rada moraju doci pozitivni odgovori...
I pomoc od drugih zemalja je BiH uvijek dobro dosla.
I mnogo vece, i mocnije zemlje ne bi mogle same da se oporavwe od ovakve katastrofe, a kamo li mi. Tako da zaista nam je pomoc potrebna u velikoj mjeri, od drugih zemalja i EU.
Na ovaj se nacin pomaze osobama pogodjenim poplavama, pokusava se skuptii sto vise donacija iz drugih zemalja.
Ministarstvo vanjskih poslova bas poziva strane delegacije da doniraju dok nasi clanovi Predsjednistva BIH samo sjede i cekaju da donacije same dodju.
Primijetio sam da su se oni bas pokrenuli pravo. Svaka im cast.