BiH
18

Formirana Komisija za provođenje referenduma u RS-u

Piše: T. Č.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Željko Mirjanić predložen je danas u Narodnoj skupštini RS za predsjednika Komisije za provođenje referenduma o radu Tužilaštva i Suda BiH.

SNSD će u Komisiji imati četiri člana, DNS i SP po dva i Slobodni demokratski srpski klub (SDS-K) jednog člana.

Kako je poslanicima obrazložio Radovan Vuković, predsjednik skupštinske Komisije za izbor i imenovanja, u ovo tijelo, pored bivšeg poslanika Mirjanića (SNSD), predloženi su sljedeći članovi: Ljiljana Dabić, Vili Kuljanac, Mile Dmičić, Dragan Ristić, Željko Škondrić, Dragoljub Reljić, Dobrila Drinić i Darko Kremenović.

Branislav Borenović, šef Klupa PDP-a, je tokom rasprave istakao da je referendum isuviše ozbiljna stvar i da je neozbiljno razgovarati o ovoj temi, ako se ne formirana komisija koja bi ga provodila.

''Više od dva mjeseca mi još ne znamo hoćemo li imati referendum, nemamo datum'', rekao je Govedarica.

Srđan Milović, poslanik SNSD-a, je rekao da će biti referenduma i da je vladajuća koalicija preuzela potpunu odgovornost za ovaj čin i da će odgovarati za sve što rade.

Poslanika PDP Miroslav Brčkalo je istakao da vladajuća koalicija manipuliše narodom RS-a pričom o referendumu i da je na taj način dobila i izbore.

U pitanju je, kaže Brčkalo, lažna zaštita interesa RS, jer aktulna vlast kada god nema odgovora na ekonomske probleme poseže za referendumom.

Podsjetimo, Narodna skupština 15. jula ove godine usvojila je Odluku o raspisivanju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH.