Komentari (94)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bpk je goradzde dije gotov nema nezaposlenih toliko giganti be to, prevent itd zasto nisu samoodrzivi???
Zato sto Administracija trosi 50 miliiona KM samo na svoje plate. 10 Ministarstava u svakom Kantonu!
Kantoni nas kolju tupim nozem,sta ce ba kanton Gorazdu na primjer? Citav kanton ima 25 000 ljudi a ima opstinsku plus kantonalnu vladu. Dobro ova drzava dise ikako
Ako vec mora postojati u sto iskreno sumnjam,pripojio bih ga nekom susjednom kantonu. Smijesno je da jedno Olovo koje po svemu pripada Sarajevu bude u Ze-Do kantonu,nidje veze
A šta će ti građani kad odluče da im treba kanton a onda ga ne mogu "održavat" ... ??? I ja odlučio da mi treba jedan "Boing", ali jbg. nemam para da kupim i nemam garaže da parkiram a i koji će mi qurac kad nemam gdje da ga vozam .. Tako ti stoje stvari i s neodrživim županijama/kantonima ... ! ! !
BPK nek im pomogne Radeljaš, a Kanton 10 Čović neka ih pogura. zajedno sa svim svojim (njihovim) uhljebljenim administratorima i mini strima,da se nebi desilo da ih narod ...... ?
Raspodjela novca nije pravedna, ali postavlja se pitanje kako BPK može biti rentabilan sa radeljašem i njegovim hajducima. A treba pretresti i firme koje su u kantonu. Nemogu JKP-i da budu sa platama duplo većim od onih u primarnoj proizvodnji!
Koja glupost, cuj sad sto Tuzlanski i ostali kantoni traze ono sto im zakonom pripada dovodi u opasnost ova tri kantona. Pa eto Sarajevski ionako prima i vise nego sto bi realno trebao,pa nek ustupi visak sredstava.
ma narode pustite te price da u BPK kao nema zaposenih , pa dovoljan je jedan klik i vidite da na birou ima 4000 nezaposlenih,sve ove firme koje zaposljavaju radnike su izvozno orjenitisane i kao takve ne placaju pdv,svake godine imaju veliki broj radnika koji ne placaju oni nego zavod ,onda iste te radnike otpuste i onda tako u krug, zasticeni su kao medjedi, nedavno je bila inspekcija u gz i pokaznjavala sitnepiljre a jedna firma cija menadzerica sbako malo dobije neku nagradu svojim radnicima nije uplatila pio godinu dana, sta mislite da li su ti inspektori smjeli da zavire u tu firmu,,,,tako da je to daleko o dtoga kako se predstavlja u javnosti...
ukinuti kantone i dati vece ovlasti opstinama, podijeliti nadleznosr iumedju opstina i federacije, 100 ministarstava, zamislite koja je to administracija i koliko novca trose, a realno nista ne rade
nadam se da vam je svima jasno da ce kantoni NAS zaduziti, da bi se odrzali, funkcioneri ce sve rasprodati da bi se jos malo napljackali i lagodno zivjeli..
BPK ima povrsinu od 500 km2, a GradvSarajevo sa Vogoscom i Ilidzom od oko 370 km2. Koje smo mi OVCE u BiH, pa to je za plakati!
samo SDA tu nam je spas ahahhahahahahahaha
OD LAZI SE NE ZIVI.
Sad cu reci NEMOGUCE: Trebaju nam 3 kantona: Grad Sarajevo, Kanton Bosna i Kanton Hercegovina! Rijesen problem i JA SAM ZA!
ukinimo kantone i posaljimo skutore u hrvatsku
Ne moze kod nas nista biti finansijski odrzivo kada mi nikakvu proizvodnju nemamo...sve vise i vise finansijskih neodrzivih stvari cemo imati
Čudno je, da svima smeta RS ali 10 kantona ne...
Sve vodi trećem entitetu. Betoniranje vladavine HDZ i SDA,neće više biti potrebe da idete na glasanje, funkcije će biti doživotno sa mogućnošću nasljeđivanja.
Ne nego obrnuto, dok potoji federacija dotle SDA i HDZ imaju razlog za postojanje. Ko eto ovi brane svoje od balija, a ovi svoje od ustaša. Kad bi se federacija podijelila na 2 kantona ili na 2 entiteta onda bi sasvim izgubilo smisao glasati za svoje. Čak bi i odnos RSa bio totalno drugačiji i na kartu "opasnost iz federacije" se ne bi moglo igrat. Da ne pričam o tome da onda ne bi bilo nacionalističko predsjedništvo, nego bi bilo teritorijalno, a isti šablon bi mogo pratit i sve ostale institucije. Uglavnom da imaju kakve koristi od podjele federacije administrativne, već bi to uradili, a pošto nemaju, nego imaju od ovog trenutnog stanja onda ovako će u nedogled ili do ekonomskog sloma koji neće doć dok se ne zadužimo ko Grčka. Što je opet cilj MMFa tj. njegovih nalogodavaca.
U BiH imamo i dva ekonomski neodrživa ENTITETA. Aaaali, haman to nikom ne smeta ! Ili je ovo sa knatonima PROBLI BALON, kad se postavi pitanje održivosti entiteta. Vlažni entitetski snovi su međutim njihovom UMNOŽAVANJE !! vidi npr entitet HErceg Bosna NE SLUČAJNO OSNOVANA BAŠ NA DANAŠNJI DAN !! Drugi međutim svršavaju u snu samo na NEZAVISNE ENTITETE ! Da nije tragično, bilo bi smiješno.