Bio narušenog zdravlja
16

Feraget: Karkin je bio vrstan poznavalac prava, mogao je predviđati tok sudskog postupka

Piše: M. N.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Vijest o smrti uglednog advokata Fahrije Karkina pogodila je sve njegove kolege koji imaju samo riječi hvale. Ifet Feraget kazao je kako je Karkin bio vrstan poznavalac krivičnog prava od kojeg su oni koji su htjeli mogli dosta naučiti.

"Bio je veoma staložen prilikom postupanja pred sudom i to je sigurno osobina koja mu je omogućila da i u najtežim predmetima postupa, što bi se u narodu reklo, 'hladne glave'. Sasvim sigurno je ovaj odgovoran posao ostavio posljedice i na njegovo zdravlje. Svi mi koji smo ga bolje poznavali smo svjedoci toga u posljednjih nekoliko godina", kazao je Feraget za Klix.ba.

Istakao je kako će ga se uvijek sjećati kao dobrog kolege koji se nije libio reći ono što misli. Za nadimak "đavolji advokat" kazao je kako svako ko se bavi krivičnim pravom nosi dio tog nadimka, ali da ga je Karkin s pravom nosio jer je, pored materijalnog, vrlo dobro poznavao i procesno pravo. Branio je i one od kojih su drugi okretali glavu

"Mogao je predviđati kako će se odvijati postupak pa u skladu s tim i osmisliti strategiju za odbranu klijenta. Osobina dobrog advokata krivičara jeste da pruži pomoć svakom klijentu u skladu s Kodeksom advokatske etike, ako vjeruje da će ta pomoć biti efikasna", rekao je Feraget.

Poručio je kako je sve kolege pogodila Karkinova smrt te izjavio saučešće porodici.