BiH
27

Fejzić: Fotografija na kojoj sam u društvu dva muškarca je nastala nakon sastanka u Srebrenici

Klix.ba
Hamdija Fejzić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Hamdija Fejzić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon informacije da je smijenjeni predsjednik Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Srebrenica Hamdija Fejzić bio u društvu muškarca koji je prije dva dana nasrnuo na ministra civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adila Osmanovića, pojavila se sumnja da je cijeli incident bio izrežiran, a Fejzić je za Klix.ba kazao kako je fotografija nastala sinoć, a ne prije sastanka.

Fejzić je potvrdio informaciju da je on na fotografiji sa Sevdetom Atićem i Dževadom Avdićem. Međutim, prema njegovim riječima, fotografija nije nastala prije sastanka nego je nastala sinoć (30. januara) u kafiću marketa "Zvorničanka" oko 19 sati u Srebrenici.

"S osobama koje se nalaze na fotografiji sam se sastao iz nekoliko razloga. Prvo, na fotografiji je Sevdet Atić koji je teže povrijeđen u incidentu u nedjelju. Na fotografiji se vidi da je ruka pomenutog Atića u gipsu, što je jasan dokaz da fotografija nije nastala prije sastanka, nego sinoć. Još jednom podsjećam da su incident izazvali mladić kojeg su zvali Alija Tabaković i Sadik Ahmetović, a u kojem je povrijeđen Atić. Na fotografiji je i Dževad Avdić koji je jučer saslušan u policiji zbog incidenta", kazao je Fejzić.

Dodao je kako se s njima sastao jer smatra da je potrebno smiriti situaciju u Srebrenici, da odnosi među ljudima nisu dobri i da svi trebaju "spustiti loptu".

"Nama ne treba više problema ni incidenata, a pogotovo ne fizičkih obračuna između Bošnjaka. Napominjem da je ovo nastavak medijske hajke protiv mene i da svakodnevno pratim i uhodim gdje mediji doprinose otežavanju situacije, a nikako smirivanju stanja", zaključio je Fejzić.

Podsjećamo da se u nedjelju dogodio incident u Srebrenici, uoči sjednice Povjereništva SDA.