BiH
52

"Konsultacije" uoči sjednice: Hamdija Fejzić na kafi s čovjekom koji je nasrnuo na Adila Osmanovića

Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Foto: Čitatelj/Klix.ba
Ne stišava se bura vezana za incident koji se u nedjelju dogodio u Srebrenici, uoči sjednice Povjereništva SDA, koja je ipak usljed nemilih scena odgođena.

Prema izjavama članova Povjereništva Edina Ramića i Sadika Ahmetovića, grupa muškaraca upala je u prostoriju u kojoj je održavana sjednica te je uslijedilo naguravanje u kojem je jedna osoba pretučena. Grupa je zatražila da Adil Osmanović napusti prostoriju te su ga doslovno izgurali iz prostorije.

U javnosti je problematizirano održavanje stranačkog sastanka u prostorijama Islamske zajednice. Sadik Ahmetović je za Klix.ba jučer pojasnio da je stranački sastanak održavan u prostorijama Islamske zajednice, jer je "tu jedino bilo toplo".

Nakon incidenta oglasio se i Hamdija Fejzić koji je za nemile scene optužio Ahmetovića, kazavši da su "Ahmetovićevi ljudi" provocirali jednog od članova mjesnog odbora SDA Srebrenica, što je izazvalo fizički obračun.

Ipak, danas se pojavila fotografija na kojoj je odbornik u Skupštini Srebrenice Hamdija Fejzić na kafi s muškarcem (osoba u bež jakni) koji je nasrnuo na ministra Adila Osmanovića te se pojavila sumnja da je cijeli incident bio izrežiran, a sve s ciljem stjecanja kontrole u SDA Srebrenica.

Sukobi unutar srebreničke SDA traju faktički od 2014. Tada je na mjesto predsjednika OOSDA Srebrenica umjesto Ahmetovića došao Hamdija Fejzić. No, na proteklim lokalnim izborima Ahmetovićeva struja je odnijela uvjerljivu pobjedu te je formirala vlastiti poslanički klub koji djeluje opoziciono. Fejzić je sa još jednim poslanikom dio vladajuće koalicije.

Na sjednici Predsjedništva SDA 20.1. odlučeno je da se raspusti OOSDA Srebrenica i da se uvede Povjereništvo koje čine Adil Osmanović (predsjednik), Šefik Džaferović, Edin Ramić, Ramiz Salkić, Dževad Mahmutović, Sadik Ahmetović, Hamdija Fejzić i šest odbornika SDA iz Srebrenice.