Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Današnji roditelji djeci samo telefon u ruke. Zašto? Pa zato što im tako prođe vrijeme jer ko će s njima pričati, igrati se i razvijati im motoriku. Djeca se isključe totalno i kad ih zoveš nema odgovora, tek nakon nekoliko pokušaja, a da ne pričam o tome kad im oduzmeš telefon kakva ih nervoza spuca. Ili kad roditelj kaže "neće da jede bez telefona" pa neće jer si ga ti tako naučio/la. Vrijeme je nakaradno definitivno.
ko zna da nije dedzal mob,ima jedno oko i zaveo čovječanstvo
Bravo za komentar. Glavne teme u svijetu su ratovi, izmišljeni teroristi, zagađenje klime i okolisa, inflacija, nekakve korone i ostale bolesti, a niko ne priča o generaciji koja upravo odrasta i koja za par desetljeća treba preuzeti stvari u svoje ruke. Ta generacija će biti totalno retardirana i to je trenutno najveća opasnost za sve na ovoj planeti
Ja sam sretan kad mi je sat dnevno a rigorozan sam kao? Najslađi su mi roditelji koji kažu ma malkice uzme a dijete oko 9 h dnevno na Mob
Svako se danas naučnikom i stručnjakom naziva. SDA je nepovratno uništila ovo društvo i državu.
zaglupljuju ih, cine ih ovisnicima, cine ih debilima...imacemo debilne generacije, tj vec ih imamo, ne znaju da se ponasaju niti da govore ne sire znanje niti kreativnost.postaju asocijalni ovisnici...a roditelji glupi isto kao i djeca im nece da ogranice upotrebu mobitela npr samo 1 sat dnevno, vec im je lakse pustiti ih da bleje u mobitele kako njih ne bi gnjavili
Pa ajmo sad u obzir uzmite i koronu i ostalo koliko ima da je do roditelja ima i do nametnosti vezano za skolu,, i jos veci jad sto je doso nadmetanje medju roditeljima sto moje djete ima bolji telefon od tvog i nove patike pa ovi odu kupe novje varijante i sve tako zato sto nam je naopako..
Odvano odavnoooo nisam proćitao pametniji naslov al odavno
Čovječanstvo se davno preoalo sebe.
Čim nesluša, samo mu uzmeš 1 dan mobitel, sljedeća veća greška 2 dana, itd pa da vidiš kako sluša.Konačno i nekakorist.
Ma pusti ti telefone i pricu ,gdje su milioni koje je Hasan sklonio za odbranu BiH?
Nije do mobitela nego do roditelja, jeftina razonoda
roditeji debili. mobite u ruke i djecu od 0-5 god u kafice i kafane.
ja cerki nisam dao mobitel do 6-og razreda a onda su je djeca u razredu pitala jesmo li mi siromasna porodica. i kupili smo joj mobitel. sve je ok. dok se u odgoj nase djece ne upetljaju roditelji druge djece.
Problem je vrlo lako rjesiv. Postoje besplatne aplikacije pomocu kojih kontrolises djetetov telefon, mozes ga zakljucati, otkljucati, pratiti sta radi, itd. Problem je sto su i roditelji postali ovisnici, pa niti imaju volje, ni vremena, a djeca vise uce iz onoga sto vide nego iz onoga sta im se prica.
Dok je mobitel sluzio samo za glasovne pozive i sms bilo je dobro. Da je Bogdom tako ostalo. Kuci fino na racunar pa uplovi u svijet interneta a kada si vani budi vani. To bi bilo bolje ne samo za djecu nego za covjecanstvo generalno. Tehnologije su dobre ali nisu sve. Ovo sa mobitelima se kako vrijeme odmice i nije dobro pokazalo.
Nije dobro za muskarce da nose mobitele u dzepu mogu ostati neplodni
Žena ima prestrogo lice
Sta imate ukidat djeci mobitel pa ne moze tehnologija ic u rikverc. Moze se jedino prilagodit sadržaj djeci i tjt
vidjeti ćeš za par godina kada ti ta djeca budu radila o glavi...djeca bez duše i bilo kakvog osjećaja za realan i stvaran zivot
Kad navrše 25.