Počela rekonstrukcija
13

Fejićeva ulica u Mostaru pretvorena u veliko gradilište, mašine otežavaju kretanje pješacima

G. Š.
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Ulica Braće Fejića u Mostaru koja je jedna od najprometnijih ulica u najvećem hercegovačkom gradu je pretvorena u gradilište, a iskopana ulica i građevinske mašine otežavaju svakodnevno kretanje građana i turista.

Radovi se izvode u skladu s Ugovorom ''Rekonstrukcija partera, podzemne infrastrukture i uličnog mobilijara u ulici Braće Fejića-završna faza'', koji je potpisan između Grada Mostara i HP Investinga.

Radovi su počeli prošle sedmice, te obuhvaćaju rekonstrukciju podzemne infrastrukture, a prva faza radova trajat će do 15. maja 2024. godine, kako bi narednu turističku sezonu dočekala u punom sjaju.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je putem društvenih mreža je pozvao građane na strpljenje tokom izvođenja radova, koji su od velikog značaja za grad, njegove građana i goste koji dolaze.

"Trenutno su brojni dijelovi Mostara velika gradilišta. Svjesni smo da to otežava svakodnevni život, ali vjerujemo da će rezultat biti na ponos svih stanovnika Mostara", poručio je Kordić.

U prvoj fazi, koja će trajati do 15. maja 2024. godine, planirano je izvođenje radova na dijelu Ulice braće Fejića od spomenika Osmanu Đikiću do ulice Huse Maslića, te u ulicama Alice Rizikala i Behlilovića ulici.