Saznajemo
0

Fahrudin Radončić kandidovat će se za člana Predsjedništva BiH?

Piše: A. Panjeta
Ulaskom Bakira Izetbegovića kao kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH, do tada nezanimljiva situacija, u kojoj je predsjednik Stranke za BiH, Haris Silajdžić, bio jedini koji je otvoreno objavio kandidaturu, utrka za bošnjačkog člana "kolektivnog šefa države" se počela zaoštravati. Kako smo saznali, u utrku će se najvjerovatnije uključiti i utemeljitelj “Dnevnog avaza” i Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić.

Ako je utrka između Silajdžića i Izetbegovića zanimljiva sa "rezultatskog aspekta", izlazak Radončića "na megdan" njima dvojici, bez obzira na šanse koje u konačnici ima, bit će itekako zanimljiv i kampanju će učiniti itekako interesantnom, a znajući način obračunavanja sa političkim neistomišljenicima, sigurno i vrlo prljavom.

U SBBiH i dalje su misteriozni po pitanju Radončićeve kandidature za koju je on u nekoliko navrata govorio da je neće prihvatiti, ali nagovještavaju da će do toga ipak doći.

"Stižu prijedlozi baze sa terena da on bude kandidat SBBiH. Iako nemam mandat da govorim u Radončićevo ime, vjerujem da će se on kandidirati za člana Predsjedništva BiH jer to baza traži", kazala nam je glasnogovornica SBBiH Edina Latif.

Uzme li se u obzir da na prvom kongresu SBBiH nisu predstavljena imena koja imaju realne snage da se suprotstave dvojcu Izetbegović – Silajdžić, Radončiću nije ostalo ništa drugo nego da se sam okuša, iako mu mnogi analitičari ne predviđaju "blistav rezultat”.