Komentari (399)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bosna bi trebala predloziti Hrvatskoj dvije skole pod jednim krovom za “srpsku i hrvatsku djecu”
Srbi su u Hrvatskoj nacionalna manjina. Hrvati u BiH su konstitutivni narod! U Hrvatskoj postoje škole za nacionalne manjine. Npr. u Umagu roditelji biraju u koje škole će upisati djecu! U Švicarskoj postoje 3 škole pod jednim krovom. Pravo svakog djeteta je da uči na svome materinskom jeziku
De ba ne jedi govna
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Vidi turaka jesu se uspandrcili. Sto vam onda smeta sto u RS-u djeca ne mogu da uce bosanski jezik i bosnjakci nastavni plan i program?? Pustite i tamo sistem kakav zelite u federaciji
srbi smrde druže
Zamisli koliko moraju biti glupi ideolozi koji 20 godina trube da su Hrvati ugroženi, i još uvijek misle da taj strah koji su implantirali neće pokrenuti i otjerati Hrvate iz BiH. U čemu se sastoji ugroženost? U Violeti? FIS-u? Konzumu koji nas je zavio u crno? KŠC? Enormno disproporcionalnoj zaposlenosti u institucijama?
Slučaj Komšić! Javni tv kanal! Obrazovanje! Kultura! Oduzimanju imovine, ne kažnjavanju zločina! Oduzimanja prirodni resusa... trebam li još nabrajati majorizaciju Hrvata u BiH? Koliko ljudi Bošnjaka radi u Fisu, a koliko Hrvata u nekoj Zeničkoj firmi?
Segregacija i politika hrvatskih Hrvata u BiH, odnosno Hrvatske države, daju svoje konkretne rezultate u vidu pražnjenja hrvatskih mjesta gdje imaju izrazitu nacionalnu prevagu. Tako da, kad bi gledali sa stanovišta Bošnjaka, ne treba ništa dirati jer će Hrvati sami sebi nanijeti nepopravljive štete i demografski se depopulirati.
upravu si majorizacija BiH tj. Bošnjaka prema Hrvatima u BiH daje kontra rezultate. Hrvati su opstali i očuvali se samo na prostoru Herceg Bosne ujedinjeni su oko HNS-a i ostvarili su povijesnu presudu na ustavnom sudu BiH! Dakle ako se ponovi slučaj Komšić ide raspad BiH! Hrvati su se izborili za svoje sad neks e Bošnjaci brinu...
Hrvatska se protivi... Demokratska Hrvatska, članica EU. Mogu samo zamisliti reakciju Pičkitarovićke da imamo dvije škole pod jednim krovom u Sarajevu, Zenici ili Tuzli. Idioti dvolični!
Dok Bošnjačka djeca u Vitezu, Kiseljaku, Livnu itd mogu učiti na Bošnjačkom jeziku, to ej zabranjeno Hrvatskoj djeci u Sarajevu, Tuzli ili Zenici. U spomenutim gradovima postoje katolički školski centri ali ne i javne škole poput za Bošnjake u Vitezu
Zasto bosanske vlasti ne tuye Hhrvatsku na agresiju BIH
zbog toga što ne postoje bosanske vlasti. Postoji samo BiH vlasti koje čine sva 3 naroda a ne samo Bošnjaci
Zato sto bi popushili foru i uz to potrosili velike pare za taj proces.
To ti je kad europejac Covic Dragan upakuje u lijepu kutiju pa predstavlja hvrvatima kako se bore za prava hrvatskog naroda a ustvari predstavlja aparthejd.
Ko hoce nastavni plan i program na Hrvatskom - MRS U HR . KO ZELI NA SRPSKOM - MRS U SRB .... BOSANSKI PLAN I PROGRAM ILI TRAZITE PRIVATNE MANASTIRSKE SKOLE !!
po tvojoj teoriji tko želi bosanski plan i program mrš u Tursku? Bosna ne postoji, a BoiH je država 3 naroda sa 3 jezika!
@iiiiiiv sta mi imamo sa Turskom ??????
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ovo je bez veze, bacena kost.Niko u eu ne raspravlja o skolama u bih.Ali vec se 28 godina uci po hrvatskom programu!Djeca koja su pocela imaju sada 35 godina i pricaju tecno hrvatski.Zar stvarno neko misli da ce djeca koristiti turcizme, uciti da je abih bila nekakva "oslobodilacka" vojska, itd...Opasno po opstanak bih isto kao i snovi da ce bih biti nekakva "gradanska" unitarna drzava.Uglavnom, realno kao sto je i mogucnost da "vrbanjusa" oavoji ligu prvaka!
marš u uzp-tvorevinu hrvatsku
Na kraju ce bosnje popustiti i prepustiti ovim drugima
Sigurno da je to segregacija i to najbestijalnija,Hrvatska djeca u BiH uče po programu Hrvatske. Naravno da je Hrvatskoj u interesu da odgaja nove generacije djece u BiH koji će biti privrženi Hrvatskoj i onda ovdje nikad mira.Itekako treba ukinuti tu anticivilizacijsku sramotu i to sve isti program,jezik može biti hrvatski ,pa neka uče djeca da se kais na hrvatskom kaže okolo trbušni pantolodrzac i sl..
Hrvatksa djeca koji su konstitutivni narod u BiH uče na svome materinskom jeziku! Koji je jedna kao i Bošnjački u BiH! Nikada neće biti mira u BiH dok Bošnjaci ne shvate da je BiH država 3 naroda a ne samo Bošnjačkog!
@iiiiiiv aha jos malo i bye bye ...sta hocete kad vas 7% Katolika i jedva 30% pravoslavaca ....bye bye
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Imal tu kakve odluke Ustavnog suda ?? Izgleda ugroženi nam nasrću I NA DJECU !
Ima da je pravo svakog djeteta d auči na svome materinskom jeziku. Ali to očito neikma smeta poput tebe
.Ali nije samo Hrvatska, već jednaku krivicu pa i vecu, snosi Vrhovni sud Federacije BiH, koji je ocijenio da dvije skole pod jednim krovom nisu segregacija, vec ocuvanje nacionalnog i kulturnog identiteta !!!!!!!!! Presudu je potpisala predsjedavajuća Vijeća Fatima Imamović.U razjebavanju obrazovnog sistema u Federaciji, ucestvovali su jednako i Hrvati i Bosnjaci.
Vidi turaka jesu se uspandrcili. Sto vam onda smeta sto u RS-u djeca ne mogu da uce bosanski jezik i bosnjakci nastavni plan i program?? Pustite i tamo sistem kakav zelite u federaciji
Znači po tebi nije segregacija da ti dijete uči Hrvatski jezik?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sve je ovo hercegovacki ustasluk, sjeme im se zatrlo. Sve im iste glavuse na kvadrat, zato i nemaju pameti. Samo voda.
jer mu se protive predstavnici Hrvatske u njenim institucijama.... Pa što u Hrvatskoj ne naprave dvije škole pod istim krovom, pa čak i TRI ako je veća zgrada...