BiH
0

EUPM pozdravlja međunarodnu policijsku akciju na razbijanju lanca trgovine drogom

FENA
Policijska misija Evropske unije pozdravlja uspješnu regionalnu suradnju policija i tužiteljstava koja je rezultirala zapljenom određene količine droge na području Banje Luke.

EUPM smatra da je to ogroman uspjeh policije u borbi protiv organiziranog kriminala u regionu i znak profesionalne suradnje između agencija za sprovođenje zakona kako unutar Bosne i Hercegovine tako i na međunarodnom nivou.

U saopćenju EUPM-a se naglašava značajnim to što su međunarodna policijska istraga i višemjesečno praćenje osumnjičenih prošli u potpunoj tajnosti te da je ovakav nivo povjerenja između policijskih agencija omogućio policiji Republike Srpske da identificira i uhapsi neke od glavnih osumnjičenih.

“Ova istraga i prošlosedmična zapljena heroina u Švedskoj iz autobusa koji je krenuo iz Sarajeva ukazuje na to da se značajne količine droge još kreću preko Balkana. EUPM će nastaviti da podržava domaće policijske agencije u njihovim naporima da se što bolje suprostave ovom ozbiljnom vidu kriminala", obećao je šef misije EUPM-a brigadni general Vinćenco Kopola.