Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kada su u pitanju rezultati iz matematike, ministar je rekao kako je riječ o predmetu koji se ne može učiti kao i ostali i da je ispit iz tog predmeta uvijek problem. Jedan ministar bi nakon ovakve izjave trebao dati ostavku.
Bosanskosrpskohrvatski :) sta je, izjedaju cinjenice, a?
@Smajser Evo zbog ovoga je potrebna matematika i obrazovanje u globalu. Svakim danom sve vise i vise idioti i supljoglavci dobivaju na vaznosti i postaju model djeci i omladini. Potrebno je usaditi odgovarajuci intelekt u djecu da ne bi postala "ovo" (vidi link). https://www.youtube.com/watch?t=234&v=IlGIdH7g8k4 I tvoje argumentovanje da je matematika nepotrebna, naprosto je smijesno. Tom logikom svi predmeti su nepotrebni, ono sto ti ne razumijes. a to je nazalost posljedica loseg obrazovanja, jeste da obrazovanje sluzi tome da siri vidike, daje ti bazu da razmiljas, trenira logiku. I naravno da ostavku treba da da ministar kojemu je eto tamo ta matematika strasna toliko pa se ona i ne moze uciti kao ostali predmeti (citaj strebati napamet) treba i mora da da ostavku, da ima iko sa pola mozga u toj drzavi sa transparentima bi trazio da je da.
koji apsurd, a matematika osnova informatike..mora da su pitanja bila sta je tastatura, za šta služi miš i tako to.
Pa preteca kompjutera je bila Bebidge-ova "aritmeticko-logicka jedinica"..mada ne vjerujem da im je to bilo jedno od pitanja :)
Koliko je djece palo na maturi? Niko!? Djeca su super. E ministre ćuti i piši TIJELESNI 3 časa sedmično.
Moraju kinezi početi sa 2,5 da stignu djeca zabamtiti 3000 znakova/ slova njihovog pisma. Šta je vama? Kad će to stići naučiti? Mi imamo samo 30 slova. Nama je lakše. Mi možemo početi sa 6 i sve stići.
Sve je ovo šupljak. Nastavnici šapću djeci da rezultat bude bolji.Smisao je da te ministar prozove kao najboljeg. Hajte ljudi , sve je šupljak.Dijete blage veze nema iz bosanskog a maksimalno 10 bodova dobiva iz engleskog.Ko se dokazuje? Nastavnica je dobro naučila došaptavati. Šarena laža.
Čuj " ..Ko npr: Izracunaj povrsinu kvadrata ako je Meho usto jutros u 10 ili takve slicne nebuloze..." A šta ako je Meho moler, presp'o, umjesto u 6 digao se u 10. Mora okrečiti stan... Kako da zna koliko vremena mu treba, koliko Spektre da kupi ako ne zna koliko ima kvadrata brate slatki? Bolan moraš znati a*b za vijeke vijekova... :-) Ne može sve odokativno u životu, k'o musaku sklepat...
Koji apsurd u vrednovanju rezultata mature. Nemoguće je poznavati informatička znanja a ne znati matematiku. To vam je isto kao slijepac bez štapa.
Kompletna logika potrebna za programera spoznaje se kroz matematičku logiku ili znanja stečena izučavajući matematiku. Ko je dao čovjeku razum i logiku zadire u sferu filozofije i to je drugo pitanje koje nije predmet ovih komentara.
djeca bolja u njemačkom nego u engleskom ?!?! sta je bilo na ispitu ajn cvaj draj fija funf jel*??? cccc
Dobro da nisu uzeli u obzir vjeronauku, inace bi bio izgubljen svaki smisao posto svi imaju petice iz vjeronauke. Da tako imaju i iz hemije, fizike i biologije bilo bi dobro.
Što tebi smeta vjeronauka?
Smeta mi vjeronauka zato sto to nije nauka nego vjera. Onda neka se zove vjera, a ne vjeronauka, jer tu nema ni n od nauke.
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Pogledajte kakva je matematika u zavrsnim razredima osnovne skole. Onda na to dodajte "volju i znanje" danasnjih nastavnika, i sve jasno k'o dan. Zao mi je djece.
Svi mi koji ne volimo matematiku :D
Fkt.ova matematika vam nikad nece ni trebati !!!! za sve ostalo to je kalkulator ....
pa matematika im više ne treba vidjela djeca da je najbolje krasti pa koliko jamiš jamiš, a informatika naravno najbolja jer sada se krade preko interneta
Moze dosta bolje, nismo mi glup narod, mozda malo blesavi, ali definitivno do roditelja he sve, ove ocjene mozemo zakucati sveu vrhu.
Vidim uči se Njemački, ako, ako, spremaju se za Egzodus. Pametno pametno...