Komentari (481)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kulturocid, ubistvo identiteta! Sramim se gledati ove fotografije! Cilj protesta je korektan, ali formu koju je poprimio, e to mi daje motiv da ubuduće izađem na ulicu, uzmem motku i stanem u red s policijom!
...turčine..šta ovo bi dobrim bošnjanima?
Zahvaliti politicarima koji su napravili generacije i generacije besposlenih mladih ljudi.
PRIKAŽI ODGOVORE (72)
sad naprdjuju svi, a kad je muzej zatvoren nikom nista! j***m vam rod i majku, gamad politicarska!
ovi politicari samo spominju arhive, a niko ne spominje sta je dovelo do ovog da se narod digne protiv vlasti. Mamu im yebem prvi dan poslije protesta su odma poceli po starom !!!!
Jebo vas i arhiv i protesti ........
Ko to zna od građana gdje je Arhiv BiH smješten! Ja sam mislila da je u Alipašinoj ulici a ne u Predsjedništvu! Ko je to smjestio u Predsjedništvo, zašto i ko je to zapalio od običnih huligana, koji nikad nisu imali priliku ni ući u zgradu Predsjedništva BiH . Ko to "pogodi" pravo u Arhiv????????!!!!!!!!!!!!
Eto nek' mene neko uvjeri da su ti dokumenti mogli prezivjeti 1 ili 2 svjetska rata,gradjanski rat (koji su trajali ne 3 dana nego vise od 3 godine,skoro pa duplo) i da se nista ostetilo nije,ali eto sada kada treba napustiti fotelju odjednom je arhiva zapaljena.Ne bi me cudilo da su i sami zapalili par dokumenata u brizi za foteljom.Svim politicarima i njihovim pomocnicima zelim dugu starost i tesku bolest.
Ako je toliko blago izgorilo e onda nama netreba ni nacrtanu ovcu dat na cuvanje, ko jos cuva "arhivu" neprocjenjive vrijednosti negdje nako po sobama, prvom spratu, pored prozora itd. vidim i flase kisele vode itd. mozda ima i fleka od kafe ili od cigara negdje na arhivama. Jadno vala jadno. Ili lazu da bi sad narod se osjecao odgovorno ili su bas tukmaci svoje vrste pa neznaju ni arhivu cuvat gdje treba. U svakom slucaju *** im pas mater!
Kazu zapaljena arhiva BiH od NEPROCJENJIVE vrijednosti. Pa kako se cuva to blago od tolikog znacaja?? Zar nije pohranjeno u vodootporne, vatrootporne sigurnosne sefove, kako se inace cuva ono sto je neprocjenjivo??!!!. Ima tu dosta lazi u izvjestajima, jednostavno zele za svoje promasaje da okrive narod. Jeste da nije u redu rusiti, paliti, unistavati.. Na kraju krajeva to su zgrade koje ce se ponovo osposobiti i popraviti, izgraditi..a ko ce pomoci da narod ponovo bude dostojan zivljenja, da imaju posao, redovne plate, da omladina i oni jos mladji imaju svijetlu perspektivu u drzavi, ko ce pomoci da nam narod ne kopa po kontejnerima, koliko danas ima gladnih, a svi oni politicari imaju uz visoke place i naknadu za topli obrok, naknadu za ovo, za ono....imaju po dva-tri savjetnika, pa ti savjetnici opet imaju svoje savjetnike... i tako u nedogled. Ja mislim da je ovo pravo budjenje da vise ne mogu voditi gladan narod na uzici, da nam kriminalci upravljau drzavom...Ustrajmo, promjenimo.
opet oni o procesuiranju, sa tim samo jos gore izazivaju narod, kakvo procesuiranje i kakvo šta pa srušit će i te koji ih trebaju procesuirati pa šta onda, ne dajite tako glupe izjave molim vas, ukoliko nemate šta pamentije reći. nevjerovatno je da je iritirajuće izjave dao prvo Čaušević (zbog koga je sve ovo počelo) pa onda poslije one sjednice vlade FBiH , Nikšić pa poslije njegov šef Lagumdžija, nakon čega stičem utisak da im ovo ide u prilog iako su i oni predmet "rušenja" . jedino smirujuću izjavu je dao Komšić. pitam se u kom svijetu žive ovi naši političari, njima izgleda još nije jasno šta se dogadja.
Demonstracije da, ali ne paljenje, ne. Medjutim bilo je mirnih demonstracija sa nekim razbijenim staklom i prije i ništa se nije desilo. najveću odgovornost za ovo snose izdajnici u BH političkom vrhu. Lagumdija. Izetbegović idrugi...... jer su izdali Republiku BiH i napravili nakaradu zvanu Dayton.
Zašto BAŠ ARHIV? ... Zapaliti ARHIV - mudar POTEZ protiv Bosne i Hercegovine.
Za ovo treba da odgovara tzv. ministar sigurnosti koji je izjavio 'samo nastavite, niko ne sme da vas bije'. a kad treba poslat 600 specijalaca u maocu na obicne seljane onda su tu prvi!! *** im mater u supak svim ministrima.
Mater vam ***, gdje su vam sigurnosne studije (izradili ste za svakog ministra po jednu)? Gdje su vam polise osiguranja za tako vrijednu istorijsku arhivsku građu? Kod kojega osiguranja ste ih osigurali? Gdje su vam vatrootporni i protivprovalni sefovi za čuvanje tako vrijednog arhivskog materijala? Opet krivicu za Vaš nerad treba prebaciti na narod? Gdje su ti koji su zaduženi za sigurnost ove vrijedne istorijske arhivske građe? Zašto su sve ove godine primali plate ako je takva vrijednost ostavljena i pohranjena u podrumijma i kancelarijskim prostorima koje samo prozor dijeli od ulice? Jel mislite da su svi ovdje ovce i nepismenjaci? Prije nego počnete hapsiti i maltretirati učesnike nereda, pohapsite odgovorne koji su propustili da adekvatno zaštite imovinu BiH od neprocjenjive vrijednosti.
"Mediji će pokušati obezglaviti ljude. Jučer su objavili da je kompletan Arhiv BiH spaljen. To je bila laž kojom su pokušali građane okrenuti protiv demonstranata."
http://youtu.be/PkTX5qG-4S0
Ne smijemo zaboraviti da su zgrade fizički napadnute!Jok, pokušavali su ih psihički slomiti .Zašto neprocjenjiva arhiva stoji u podrumu, logika spojenih posuda! Mi palimo svoju historiju,ljudi moji, naša historija se nalazi u muzeju, koji je zatvoren zbog iste ove bagre koja je na vlasti. Zašto u državnim institucijama ne rade školovani političari, nego glumci, pjevači,... Mislim da se psiholozi trebaju pozabaviti sa ovim novim levelom empatije - empatija prema zgradama i materijalnim objektima. Valjda neki pogrešan transfer sa dvadeset godina psihofizičkog terora i manupulacije ljudima.
http://www.onlinepeticija.com/ukidanje_kantona_u_fbih
Ovo su sve laži medija!! I u evropi i puno civilizovanijem svijetu se primjeni sila ako ne dodje do promjena. Treba opet sve zapaliti vjerujte!!