BiH
3

Dženan Jahić predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Svjetskoj konferenciji u Monaku

Klix.ba
Dženan Jahić i Bill Moreau
Dženan Jahić i Bill Moreau
U organizaciji Međunarodnog olimpijskog komiteta Monako je ugostio najbolje stručnjake sportske medicine i ortopedije. Na konferenciji su učestvovali stručnjaci kao što su dr. Bill Moreau, dr. Jonathan Drezner, dr. Guri Ekas, prof.dr. Willem van Mechelen, a BiH je predstavljao Dženan Jahić.

Kao svog predstavnika na IOC Svjetskoj konferenciji o prevenciji povreda i bolesti u sportu, Jahića je delegirao Izvršni odbor Olimpijskog komiteta BiH. Inače, Jahić je član zdravstvene komisije OK BiH.

"Mnogo mi znači što sam bio u epicentru dešavanja koje organizira Internacionalni olimpijski komitet. Predavači i učesnici su bili iz svih zemalja svijeta. Stekao sam značajna poznanstva. Najviše me fascinirao dr. Bill Moreau iz SAD-a, generalni direktor sportske medicine Olimpijskog komiteta Sjedinjenih Američkih Država. Meni kao doktoru medicine, i specijalizantu iz ortopedske hirurgije, bilo je veoma zanimljivo i korisno", kazao je Jahić.

Jahić ističe da je prevencija u sportu krucijalna stvar zbog čega se nada da će znanjem i iskustvom koje je stekao u Monaku pomoći razvijanju svijesti o sportu u BiH.