Vaša(r) ideja
2

Druženje sa svjetski priznatim aktivistima u Meeting Pointu

FENA
Konferencija "Vaša(r) ideja", koja omogućava mladima druženje sa svjetski priznatim aktivistima i stručnjacima, bit će održana večeras u sarajevskom Meeting Pointu u organizaciji Udruženja za kreativno učenje "Plus".

Aktuelni gosti koji pozitivnim pričama o uspjehu ukazuju na valjanost vrijednosti koje žive kroz poslove kojima se bave i ovog puta su suština konferencije "Vaša(r) ideje".

Ekipa okupljena oko koncepta javnog govorništva ovog puta omogućila je mladima druženje sa predsjednikom Evropskog parlamenta mladih u BiH Harisom Kušmićem, menadžericom školskog programa Civitasa za građansko obrazovanje u BiH Ivanom Kešić, IT stručnjakom i predavačem Admirom Tuzovićem.

Priče o različitim profesionalnim borbama do samoostvarenja u konceptu koji pruža Udruženje "Plus" nisu zamišljene kao prilike isključivo namijenjene mladima, već za sve generacije koje su spremne napustiti utemeljene standarde koji se odavno ne propituju.

Pojekt "Vaša(r) ideja" podržala je Američka ambasada u BiH a realizira se u saradnji sa kinom Meeting Point, Asocijacijom srednjoškolaca u BiH, te pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Općine Centar Sarajevo.