Prošetajte gradovima BiH
0

Drugi dan snježne oluje u BiH kroz objektiv čitatelja portala Sarajevo-x.com

Sarajevo-x.com
Vitez (Foto: Adem Islamović)
Snijeg je zavejao gradove Bosne i Hercegovine. Putevi su neprohodni, mnoga mjesta su odsječena ogromnim sniježnim nanosima te je u FBiH proglašeno stanje elementarne nepogode. Nekoliko hiljada čitatelja Sarajevo-x.com portala poslalo je fotografije svojih gradova. "Muka" je ujedinila ljude, svi pokušavaju očistiti ulice, ali se pri tome i izvrsno zabavljaju, uživajući u zimskim radostima.

Na e-mail redakcije portala Sarajevo-x.com pristigle su fotografije iz cijele Bosne i Hercegovine - Tuzle, Mostara, Zenice, Sarajeva, Breze, Višegrada, Bugojna, Travnika, Bosanskog Novog, Živinica, Tešnja, Fojnice, Cazina...

Nažalost, ne možemo objaviti sve fotografije te smo izdvojili 40 fotografija naših vjernih čitatelja koje prikazuju kako sniježno nevrijeme nije zaobišlo nijedno mjesto u Bosni i Hercegovini.

Iako je snijeg uzrokovao brojne probleme, Bosanci i Hercegovci su, kao i uvijek, našli razlog za sreću i u toj nesreći. Brojni građani su izašli na ulice kako bi očistili barem glavne putne komunikacije u svojim gradovima, a pri tome su se i dobro zabavili.

Izvodili su razne vratolomije na snijegu, grudvali se, skijali i sankali, a mnogi su, nakon "radne akcije" čišćenja snijega, uprkos hladnoći, iznijeli stolice i stolove, sjeli i popili čaj ili kafu.

Pogledajte fotogaleriju i uživajući u toplini svog doma "prošetajte" gradovima BiH.