Mirno protestvovali
276

Drama u Konjicu: Na pravoslavnoj crkvi istakli trobojku RS-a, građani izvršili pritisak da se skine

G. Š.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Prava drama odvijala se večeras ispred pravoslavne crkve "Svetog Vasilija Velikog" u Konjicu gdje je grupa građana protestovala ispred vjerskog objekta na kojem se vijorila zastave Republike Srpske, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazano iz policije, na mjesto događaja su izašli i policijski službenici koji su djelovali na osiguravanju vjerskog objekta i okupljenih građana koji su protestovali.

Prema prvim infomacijama koji su dostupni našem portalu iz sigurnosne službe, protest je završio tako što je trobojnica skinuta s vjerskog objekta a građani su se mirno razišli bez ikakvog incidenta.

Protest je organizovan putem društvenih mreža nakon što je podijeljena informacija da se trobojka RS-a vijori na navedenom vjerskom objektu, što su mnogi okarakterisali kao provokaciju, te su navodeći kako se osjećaju uvrijeđeno i isprovocirano odlučili mirnim protestom napravimo pritisak da se ista skine.

"Konjic je grad heroj i oni koji su dali živote i dijelove tijela za slobodne Konjica ovo ne zaslužuju” jedan je iz lavine komentara, koji je pokrenuo poziv na društvenim mrežama da se građani okupe ispred pravoslavne crkve u njihovom gradu i zatraže uklanjanje sporne zastave.