BiH
514

Dragan Čović u Mostaru otvorio ured hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Piše: N. N.
Foto: Klix.ba
Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, otvorio je svoj ured u Mostaru, a novootvoreni kabinet blagoslovio je i biskup Ratko Perić.

Čović je ured otvorio u ulici Šetalište Nikole Šubića Zrinskog u zgradi gdje je bilo sjedište HDZ-a 1990.

Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH potvrdila je da je u Mostaru svečano blagosloven Kabinet hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Blagoslov je podijelio msgr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

Pored hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragana Čovića, ovom činu prisustvovali su i brojne zvanice.

Između ostalih, prisutni su bili predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, ministri u Vladi FBiH Jelka Miličević i Denis Lasić, gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić, premijer Zapadnohercegovačkog kantona Nevenko Herceg, predsjednici stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora, te hrvatski poslanici i predstavnici institucija državnog, federalnog i kantonalnog nivoa.

Reporter portala Klix.ba javlja da su ispred ureda može vidjeti zastava BiH, Herceg-Bosne i EU. Ispred ureda prisutna je policija koja ne dozvoljava duže zadržavanje ili fotografisanje.

Članom 1 Poslovnika o radu Predsjedništva BiH definirano je da je sjedište Predsjedništva BiH u Sarajevu, dok osnivanje zasebnih ureda nije definirano.

Član Predsjedništva BiH iz RS-a ima ured i u Banjoj Luci.