Predsjedništvo BiH
0

Donesena odluka o završetku učešća jedinice oružanih snaga BiH u Iraku

FENA
Predsjedništvo BiH na današnjoj redovnoj sjednici u Sarajevu donijelo je Odluku o završetku učešća jedinica Oružanih snaga BiH u misiji podrške miru "Iračka sloboda u Iraku".

Jedinica Oružanih snaga BiH iz Iraka bi se trebalo vratiti u BiH 15. decembra, saopćio je na pres-konferenciji u Sarajevu predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović.

Predsjedništvo BiH je danas, poslije nekoliko sjednica i rasprava, usvojilo dokument Odbrambena politika Bosne i Hercegovine.

To je vrlo važan dokument u našem napredovanju prema NATO-u u razvoju oružanih snaga i odbrambene politike u cjelini, kazao je Radmanović.

Predsjedništvo BiH je donijelo i Odluku o popuni kandidata za misiju u NATO-u (tri oficira, tri pukovnika iz tri naroda).

Predsjedništvo BiH je danas usvojilo i Program obilježavanja 1. decembra, Dana Oružanih snaga BiH.

"Program se sastoji iz dva dijela: prijepodnevni koji podrazumijeva postrojavanje, govore načelnika zajedničkog štaba, ministra odbrane i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i večernji dio koji podrazumijeva održavanje akademije s prigodnim programom", kazao je Radmanović.