Komentari (269)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko ne radi, ne pije, ne pusi i nema auto pravo je za*ebo drzavu!
Jos da ne jede, i totalno oslobodjen svega
Ako nista od navedenog ne koristi njemu ce se zrak naplacivati gdje ces sa Bosnjom...
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Trazili ste, eto Vam ga...... Potpis :SDA
Opet ce hodzavu djamijama navodit da glasaju za SDA svi jer su ugrozeni nacionalni interesi tj njihovi djepovi.Test su izbori u 10 mj da vidimo jel istina ona izreka DA NAROD IMA PAMCENJE AKVARIJUMSKE RIBICE.
Joj kako bi volio da vi sto po cijeli dan klixate se malo uhvatite obaveza i posla a da ne govorim da se angazujete pa se svi (kad vas toliko ima) skupite i osnijete stranku i ovu drzavu oslobodite od SDA i ovih svih problema. Nego godinama samo kukate i ne micete se s mjesta ali i dalje kukate
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
400 KM? Hehe... glupi Bosanci. A Zenit i Elvis se slomise reklamirajuci "reformsku agendu" koja (zvanicno) ima da ukine korupciju ko da si je rukom odnio. Kako? Daljom privatizacijom "privrednih društava sa manjinskim udjelom Vlade", kresanjem "troskova" obrazovnog sistema, nize prijevremene penzije i novi "dobrovoljni penzijski fondovi" (privatni), smanjenje "zloupotrebe" socijalne zastite, nove koncesije, "reforma" zdravstva i "racionalizacija odnosa medicinskog i nemedicinskog osoblja"...
"precizno normiranje mreže zdravstvenih ustanova" i "Uvođenje trezorskog sistema poslovanja u zdravstveni sektor" - odnosno nogiranja po zdravstvu i visi troskovi lijecenja a za nizi nivo usluge. Zatim, ukidanje nameta za “korištenje dobara od općeg interesa”, pa ce sad suma, voda, zemlja, ruda itd. moci da se rmpaju u bescijenje i da se gradi i u Perucici ako treba - a bez marke da se plati za te nenadoknadive resurse. Plus, naravno, smanjenje doprinosa - tj. kradja penzija i zdravstva.
@dundjerbob 400 KM? Heh... Dok nas klepi "agenda" 400 KM ce nam za mnoge biti nesto o cemu se masta da se ima u rukama. Posebno penzionerima i onima sa raznoraznim invalidninama - tj. onima sto "zloupotrebljavaju" socijalnu zastitu. A ako sve to ne doprinese peglanju dugova - ide zadnja karta koju vlast dobro cuva. Ne. Ne ukidanje i smanjenje administracije. Gluho bilo. Pa to im je sve rodbina i raja. PDV na 20%. 23% ako ustreba. Samo da se "pokrije razlika".
Dobro sto nas politicari prave budalama i potkradaju, ali i vi novinari ste gori. Upravo je Klix i ovaj novinar bombardirao javnost vijestima iz Turske iz minute u minutu i pisali u detalje sta se desava u Turskoj skoro svaki sat. Danas na klixu imaju 3 vijesti iz Turske. I vi ste dio zacaranog kluga koji obmanjuje bh narod i javnost.
Dodo odyebo Bakira(ovaj se malo preracuno)...nema para od MMF za "bogatiju" Federaciju(RS-u te pare ne trebaju vec evo treca godina) i sada Baka po raji zulume udara..:):):):) izadjite vi da strajkujete malo protiv proganjanja kerova na ulicu,...more bit bidne Baka podijeli ko kakijeh kaHvica besplatno da zivce smirite
Tupko... MMF ne daje pare selima, gradovima, kantonima ni entitetima - nego drzavama. Tj. Drzavi BiH. Iz cijeg se budzeta onda napajaju entiteti i kantoni i gradovi i sela. Tj. Taj RS koji bajagi ne trosi MMF pare dudla istu MMF sisu kao i Federacija.
Zaboravili oni februar 2015...a i mi izgleda Trebamo se prisjetiti pa ponovo masovne proteste pokrenuti.. Komentarisu nekakav terorizam kojeg kod nas nema..da narodu skrenu paznju s pravog problema..tj. njih :)
Koje godine su bili protesti? https://bs.wikipedia.org/wiki/Protesti_u_Bosni_i_Hercegovini_%28februar_2014%29
Samo vi sjedite kod kuce i mislite da ce vam politicari promijenit stanje u drzavi. Svi vi znate kako se stanje mijenja bagro glupa!!!!
cestitke klix-u na konkretnom naslovu, mada bi zapravo trebalo pisati "Dok se vi retardirani debili bavite nebitnim stvarima, foteljaši vam sisaju život na slamčicu
Drzavno teroristicka bagra. Jebem li vam mamu parazitsku.
Vrijeme je da i mi pocnemo zakidat drzavu i uzimat joj, kad su oni sve ove godine uzimali a nista nisu dali svojim gradjanima i jos im je to malo pa da povecaju i stave sebi u dzep.Tacno mi sad izgledaju pametni i dodju ko heroji ovi sto ne placaju porez, sverceri koje kakvi saneri itd..Da smo odlucni i slozni koliko nismo ne bi nam ovako bilo ne bi ovih politicara bilo uopste na ovim prostorima.
Dodju ti heroji zato sto si glup. Bez brige. Osjetit ces uskoro kako je to kad se budzet puni milom ili silom. Upravo zbog tih sto kradose... i sad mogu da placaju advokate i da se vade. Pamti dobro da se dugovi jos ne plijene po kucama niti se zemlja i nekretnine plijene zbog poreza. A sve to je bilo u planu mjera za "finansijski oporavak". Nije bas sve uslo u ovom krugu.
@dundjerbob ja glup? tebi je trebalo 4 dana da prostudiras sta sam napisao i da odgovoris, botu jedan bukvalni hahaha cuj da se dugovi plijene po kucama i zemlja i nekretnine da plijene druze ba mi smo bosna jebena kad ovo bude drzava drzavom onda se moze i podrzavati tako nesto do tad stojim pri svom misljenju.Have a nice day..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A OHR, MMF i strani ambasadori nemaju komentar? To se njih ne tiče, a? Svi se uvezali, pa udri po sirotinji.
Ne znam sta ti mislis da je funkcija OHR-a i stranih ambasadora - no garantujem ti da nije to sto ti mislis da jeste. A MMF-u se duguju pare zbog koji se i rade sve ove i sve jos neuvedene "reforme" porezovanja. Uzela vlast kredit... a nije planirala kako da ga vrati. Eh... sad cemo da ga vratimo mi.
taman kada sam naučio ovog svog radnika da ne jede on mi umro
Ali pazite vi Klixa,oni su ti koji cijeli mjeseeeec dana objavljuju Turska,pokemone,ISIL,itd,itd.Da bi na jednom postu napisali : 'Dok se vi bavite Turskom..' Pa ko koga yebe ovdje?
Erdogan je nas babo i on ce platiti razliku. Nema sekirancije.
Erdogan kafe u zivotu nije platio.
Pa mi smo izlazili na proteste da bi oni manje trošili i manje imali a ne mi.
i da su dobili kredit od MMF-a bilo bi isto, a možda i malo gore.
5. Zakon o porezu na dohodak - povećava se stopa poreza na platu; -Malo je onih 70% poreza što ima, daj još. Daj oderi još onih malo poštenih poslodavaca koji svoje radnike adekvatno plaćaju. Ovo je sve tragikomedija, da nije smiješno bilo bi žalosno. A što se tiče akciza na gorivo, sva sreća pa je Doboj u blizini, gorivo bude jeftinije i po 30 kf/l :)
Ne boj se. Poslodavci ce da odahnu. Smanjuje se poreska obaveza njima a dize radnicima. Misli se na ono sto se regulise kaisem, ne ono ispod kaisa. To i dalje diktira genetika. Kao... tako ce svi da potrce da prijave neprijavljenje radnike, odnosno kad im uleti inspekcija (cije povecanje i prosirenje se planira takodje) bit ce im lakse da sve radnike regulisu. Cik pogodi sta ce prije biti. Otkazi i zatvaranja malih firmi - ili veci broj prijavljenih radnika? Sta no bi sa fiskalnim kasama?