Zaštita od epidemije
52

Dogs Trust donirao 100.000 KM osnovnim školama u Sarajevu

N. V.
Foto: Vlada KS
Foto: Vlada KS
Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić i šef predstavništva Fondacije “Dogs Trust” u BiH Anel Bećirović su danas potpisali pismo donacije koju je ova organizacija dodijelila osnovnim školama u svrhu zaštite zdravlja djece u uvjetima epidemije koronavirusa.

Donacija u vrijednosti od 100.000 konvertibilnih maraka sastoji se od 18.000 troslojnih, pamučnih, zaštitnih maski za djecu i 2.000 za nastavno osoblje te 1.100 litarskih dozatora za dezinficijens za višekratnu upotrebu, uz početne količine dezinficijensa koje će obrazovni aktivisti ovog Udruženja direktno dostaviti svim osnovnim školama u Kantonu Sarajevo.

Foto: Vlada KS
Foto: Vlada KS

Predstavništvo Fondacije “Dogs Trust” u BiH je odlučilo da osmu godišnjicu svog rada sa djecom osnovnih škola Kantona Sarajeva i odličnu saradnju sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade, obilježi upravo na ovaj način i pomogne u zaštiti zdravlja djece kao najranjivije kategorije društva.

Ministar Krivić je zahvalio na ovoj vrijednoj donaciji, ali i dugim edukativnim sadržajima koje ova organizacija već duže vrijeme realizuje za sarajevske osnovce, uz saglasnost Ministarstva.

Sa predstavnicima Dogs Trust-a, ministar je razgovarao ovom prilikom o nastavku saradnje.