BiH
24

Dogovorena rekonstrukcija najvećeg parka u općini Centar

Klix.ba
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i direktor KJKP Park Safet Baltić potpisali su danas Ugovor o realizaciji granta ukupne vrijednosti do 63.472,62 KM kojim će biti finansirano uređenje parka Betanija - Jezero.

Time je ozvaničen početak realizacije niza projekata koji podrazumijevaju održavanje postojećeg zelenila i parkovskog mobilijara, te hortikulturno uređenje ili nastavak ranije započetih projekata uređenja novoformiranog i najvećeg parka na području Centra u ovoj godini.

Potpisanim ugovorom specificirano je da do kraja godine radnici preduzeća Park izvrše hortikulturne radove, nabavku i ugradnju novog parkovskog i zamjenu postojećeg mobilijara za dječija igrališta, održavanje zelenila te građevinske radove na uređenju staza i odvodnih kanala u parku Betanija-Jezero u ugovorenoj vrijednosti.

Ovogodišnji ugovor, prema riječima načelnika Bećirevića, omogućit će rekonstrukciju i nastavak uređenja i stvaranje novih vrijednosti u najvećem i jednom od najljepših parkova na području ove općine.