BiH
1

Dodik: Uskoro imena kandidata koji će zamijeniti kadrove SDS-a

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U prvim danima naredne sedmice biti saopćena imena kandidata koji će zamijeniti SDS-ove kadrove koji su smijenjeni u Vijeću ministara BiH, najavio je u subotu predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik.

"U narednim nekoliko dana izvršit ćemo predlaganje kandidata na mjesto ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa te dva zamjenika u Vijeću ministara i o tome će SNSD razgovarati sa svojim koalicionim partnerima", rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Dodik nije želio da odgovori na pitanje da li će Mirka Šarovića zamijeniti bivši premijer RS-a i član Glavnog odbora SNSD-a Aleksandar Džombić.

Potvrdio je da član SNSD-a ostaje Darko Tomaš, bivši načelnik Prnjavora i aktuleni direktor Fonda zdravstva RS-a, a nakon što je inicijativu za njegovu smjenu pokrenuo prnjavorski općinski odbor te stranke.

Dodik tvrdi da od toga ne treba praviti dramatizaciju.

To što prnjavorski kadar SNSD-a Drago Kalabić nije prisustvovao današnjoj sjednici Glavnog odbora SNSD-a, iako je bio u Bnajoj Luci, nije želio posebno da govori, navodeći da i on ostaje "važan član stranke".

On je nakon sjednice Glavog odbora SNSD-a, rekao da je ocjenjeno dobrim to što je došlo do smjene kadrova SDS-a na nivou BiH i razilaženja s tom strankom te da time nije ugrožena pozicija RS-a.

SDS je optužio da vodi "izdajničku politiku", te, između ostalog tvrdi, jer osporava institucije RS.